Ansjovisbakad torsk med dill

5
1
Ansjovisbakad torsk med dill

Att använda ansjovis till en vardagsrätt hör kanske inte till vanligheterna. Men den salta fisken passar utmärkt ihop med en annan lite mildare fisk, som i detta fallet blir torskfilé. Självklart adderar du även färsk dill och äter med nykokt potatis och snackgurka.

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 16 2021

Ansjovisbakad torsk med dill

Ingredienser

2 portioner
450 g
potatis
1
förp färsk dill (à 20 g)
350 g
färsk torskfilé
1/2
förp ansjovis (à 100 g)
-
peppar
2 1/2 dl
matlagningsgrädde
250 g
snackgurka

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri grädde.
Gör mjölkproteinfri: byt ut grädden mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.

Gör så här

Tips

För mera anjovissmak, blanda lagen från anjovisen med grädden eller tillsätt mer ansjovis.

Vad tyckte du om receptet?

5

Kommentar

Carina

2021-04-22

Nope inte gott alls .....

Näringsvärde per portion

Energi 2640 KJ / 631 kCal
Fett 24 g
Salt 2.6 g
Kolhydrater 53 g
Protein 46 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept