Ansjovisbakad torsk med dill

Betyg 3.8 av 5.
12 personer har röstat
5
Ansjovisbakad torsk med dill

Att använda ansjovis till en vardagsrätt hör kanske inte till vanligheterna. Men den salta fisken passar utmärkt ihop med en annan lite mildare fisk, som i detta fallet blir torskfilé. Självklart adderar du även färsk dill och äter med nykokt potatis och snackgurka.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 16 2021

Ansjovisbakad torsk med dill

Ingredienser

2 portioner
450 g potatis
1 förp färsk dill (à 20 g)
350 g färsk torskfilé
1/2 förp ansjovis (à 100 g)
peppar
2 1/2 dl matlagningsgrädde
250 g snackgurka

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.8 av 5.
12 personer har röstat

Kommentarer

Inte min smak. Lätt att göra. Smakar som Janssons frestelse. (Det är gott) men med fisk!? Tveksamt.

Annika

2024-12-01

Ansjovisen gjorde att det blev gott

Birgitta

2023-11-14

Väldigt gott för att vara så enkelt. Kan rekommendera till mos.

Amalia

2021-10-31

Näringsvärde per portion

Energi2640 KJ / 631 kCal
Fett24 g
Salt2.6 g
Kolhydrater53 g
Protein46 g

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

Torskgratäng med ansjovis och dill
Betyg 3.4 av 5.
9 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Torsk med krasse- och ansjovissås
Betyg 4 av 5.
2 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Torsk med ansjoviskräm
Betyg 3.1 av 5.
160 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Ansjovispanerad torsk
Betyg 3.5 av 5.
11 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Rotfruktslåda med ansjovis
Betyg 3.8 av 5.
11 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Ugnsbakad torsk med ansjovissås och sparris
Betyg 3.4 av 5.
67 personer har röstat
Under 45 min att tillaga