Ansjovisbakad torsk med dill
Att använda ansjovis till en vardagsrätt hör kanske inte till vanligheterna. Men den salta fisken passar utmärkt ihop med en annan lite mildare fisk, som i detta fallet blir torskfilé. Självklart adderar du även färsk dill och äter med nykokt potatis och snackgurka.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 16 2021
Ingredienser
2 portioner
450 g potatis
1 förp färsk dill (à 20 g)
350 g färsk torskfilé
1/2 förp ansjovis (à 100 g)
peppar
2 1/2 dl matlagningsgrädde
250 g snackgurka
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2640 KJ / 631 kCal
Fett24 g
Salt2.6 g
Kolhydrater53 g
Protein46 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Inte min smak. Lätt att göra. Smakar som Janssons frestelse. (Det är gott) men med fisk!? Tveksamt.
Annika
2024-12-01Ansjovisen gjorde att det blev gott
Birgitta
2023-11-14Väldigt gott för att vara så enkelt. Kan rekommendera till mos.
Amalia
2021-10-31