Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Ansjoviskringlor

Ansjoviskringlor går supersnabbt att tillaga och passar perfekt som tilltugg eller picknickmat. Gräslök, parmesanost och färskost går fint ihop med ansjovisen.

Detta är ett recept från Buffé nr 12, 2006
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 15 st portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 200°C. 
  2. Fyllning: Rör ihop färskost av philadelphiatyp, riven parmesanost, hackad gräslök, hackad ansjovis och nymalen vitpeppar. 
  3. Bre ut krämen på en färdigkavlad smördeg. Rulla ihop smördegen från två håll. 
  4. Skär smördegsrullen i ca 1 1/2-cm tjocka skivor och lägg på en plåt med bakplåtspapper. Pensla kringlorna med en uppvispad äggula.
  5. Baka i ugnen i 10-15 minuter, tills de är vackert gyllene.

Ingredienser

Portioner: 15 st
  • färdigkavlad smördeg
  • 1 uppvispad äggula
Fyllning
  • 100 g färskost
  • 1/2 dl riven parmesanost
  • 2 msk hackad gräslök
  • 1/2 ask hackad ansjovis (à 125 g) utan spad
  • 1/2 krm nymalen vitpeppar
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?