Krossad aspargespotatis med ansjovis och gräddfil

Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
0
Krossad aspargespotatis med ansjovis och gräddfil

Krossad aspargespotatis med ansjovis och gräddfil är en smakrik potatisrätt som smakar traditionellt men snarare tillagas något okonventionellt. Aspargespotatisens distinkta smak och fasta form är perfekt att krossa som i detta recept.

Krossad aspargespotatis med ansjovis och gräddfil

Ingredienser

4 portioner
900 g  potatis (gärna aspargespotatis)
salt
1   rödlök
1   förp ansjovis (à 100 g)
3 dl  gräddfil
svartpeppar
1   kruka dill
65 g  babyspenat

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri gräddfil.
Gör mjölkproteinfri: byt gräddfil mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.

Gör så här

Tips

Denna potatis passar bra till halstrad röding eller ugnsbakad torskrygg.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi1299 KJ / 311 kCal
Fett13 g
Salt2.7 g
Kolhydrater38 g
Protein9 g

Testa liknande recept

Gubbröra med kapris
Betyg 2.5 av 5.
82 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Halstrad lax med syrlig potatissallad
Betyg 2.3 av 5.
4 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Smördegssnittar med ansjovis och karamelliserad lök
Betyg 4 av 5.
3 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Sillklämma
Betyg 4 av 5.
1 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Matjessill med potatis- och gräslökssallad
Betyg 4.7 av 5.
23 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Matjessilltårta
Betyg 4.5 av 5.
48 personer har röstat
Över 60 min att tillaga