Krossad aspargespotatis med ansjovis och gräddfil
![Krossad aspargespotatis med ansjovis och gräddfil](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_218088/cf_259/krossad_aspargespotatis_med_ansjovis_och_graddfil.jpg)
Krossad aspargespotatis med ansjovis och gräddfil är en smakrik potatisrätt som smakar traditionellt men snarare tillagas något okonventionellt. Aspargespotatisens distinkta smak och fasta form är perfekt att krossa som i detta recept.
![Krossad aspargespotatis med ansjovis och gräddfil](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_218088/cf_259/krossad_aspargespotatis_med_ansjovis_och_graddfil.jpg)
Ingredienser
4 portioner
900 g potatis (gärna aspargespotatis)
salt
1 rödlök
1 förp ansjovis (à 100 g)
3 dl gräddfil
svartpeppar
1 kruka dill
65 g babyspenat
För alla
Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri gräddfil.
Gör mjölkproteinfri: byt gräddfil mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.
Gör så här
Tips
Denna potatis passar bra till halstrad röding eller ugnsbakad torskrygg.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1299 KJ / 311 kCal
Fett13 g
Salt2.7 g
Kolhydrater38 g
Protein9 g
Kommentarer