Krossad aspargespotatis med ansjovis och gräddfil
Krossad aspargespotatis med ansjovis och gräddfil är en smakrik potatisrätt som smakar traditionellt men snarare tillagas något okonventionellt. Aspargespotatisens distinkta smak och fasta form är perfekt att krossa som i detta recept.
Ingredienser
4 portioner
900 g potatis (gärna aspargespotatis)
salt
1 rödlök
1 förp ansjovis (à 100 g)
3 dl gräddfil
svartpeppar
1 kruka dill
65 g babyspenat
För alla
Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri gräddfil.
Gör mjölkproteinfri: byt gräddfil mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.
Gör så här
Tips
Denna potatis passar bra till halstrad röding eller ugnsbakad torskrygg.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1299 KJ / 311 kCal
Fett13 g
Salt2.7 g
Kolhydrater38 g
Protein9 g
Kommentarer