Annat mos | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Annat mos

Annat mos, en variant på det vanliga potatismoset med lite extra smak av bland annat palsternacka, morot och persiljerot. Till halva delen av moset använder du vanlig potatis medan du låter andra hälften komma från de saftiga rotfrukterna.

Detta är ett recept från Buffé nr 10, 2010
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Byt ut hälften av potatisen i receptet Potatismos grundrecept mot skalad palsternacka, morot, persiljerot, jordärtskocka eller rotselleri. En del rotfrukter har längre koktid, skär dem i mindre bitar än potatisen.
  2. Stompa för ett bitigt mos. Vill man ha ett slätt mos låter man rotfrukterna koka 10 minuter innan potatisen läggs i. Risken för klistrigt mos minskar med andra rotfrukter som innehåller mindre stärkelse än potatis. Blomkål eller sötpotatis ger också god smak till moset.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 sats potatismos (se länk nedan under steg 1)
  • 1/2 kg skalad palsternacka, morot, persiljerot, jordärtskocka eller rotselleri
Lägg till i inköpslistan