Soup dumplings Xiaolongbao

Betyg 4.7 av 5.
3 personer har röstat
0
Soup dumplings Xiaolongbao

Soup dumplings eller Xiaolongbao som de också heter är dumplings i buljong. Dessa dumplings fyller du med bland annat fläskfärs, salladslök och soja. Till dessa goda knyten serverar du en härlig dippsås på soja, ingefära och vitlök.

Soup dumplings Xiaolongbao

Ingredienser

4 portioner

Buljong

3 gelatinblad
2 1/2 dl vatten
1 hönsbuljongtärning
1 salladslök
3 cm ingefära
2 vitlöksklyftor
1 tsk japansk soja

Dumplingdeg

1 dl vatten
2 1/2 dl vetemjöl

Fyllning

3 salladslökar (det vita)
200 g fläskfärs
2 tsk japansk soja
1 tsk fisksås
2 tsk sesamolja
1 tsk risvinäger

Chiliolja

2 dl olja (t ex raps- eller solrosolja)
1 stjärnanis
1 kanelstång
1 lagerblad
1 klyfta vitlök (krossad)
1 tsk sichuanpeppar
3 tsk chiliflakes
2 tsk sesamfrön
1 krm salt

Dippsås

3 msk risvinäger
1 msk japansk soja
salladslök (det gröna från en lök ovan)
2 cm färsk ingefära
chiliolja (från recept ovan)

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.7 av 5.
3 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Näringsvärdet är beräknat per dumpling med dippsås.
Energi344 KJ / 82 kCal
Fett5 g
Salt0.6 g
Kolhydrater6 g
Protein3 g

Testa liknande recept

Ångkokta dumplings
Betyg 2.8 av 5.
291 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Stekta dumplings med fläskfärs och selleri
Betyg 3.2 av 5.
36 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Räk- och fläskdumplings ”Siu Mai”
Betyg 3.7 av 5.
27 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Kokta dumplings med fläskkött och gräslök
Betyg 3.2 av 5.
60 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Dumplings med färs och ingefära
Betyg 4.1 av 5.
358 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Dumplings (deg)
Betyg 3.8 av 5.
82 personer har röstat
Över 60 min att tillaga