Soup dumplings Xiaolongbao
Soup dumplings eller Xiaolongbao som de också heter är dumplings i buljong. Dessa dumplings fyller du med bland annat fläskfärs, salladslök och soja. Till dessa goda knyten serverar du en härlig dippsås på soja, ingefära och vitlök.
Ingredienser
4 portioner
Buljong
3 gelatinblad
2 1/2 dl vatten
1 hönsbuljongtärning
1 salladslök
3 cm ingefära
2 vitlöksklyftor
1 tsk japansk soja
Dumplingdeg
1 dl vatten
2 1/2 dl vetemjöl
Fyllning
3 salladslökar (det vita)
200 g fläskfärs
2 tsk japansk soja
1 tsk fisksås
2 tsk sesamolja
1 tsk risvinäger
Chiliolja
2 dl olja (t ex raps- eller solrosolja)
1 stjärnanis
1 kanelstång
1 lagerblad
1 klyfta vitlök (krossad)
1 tsk sichuanpeppar
3 tsk chiliflakes
2 tsk sesamfrön
1 krm salt
Dippsås
3 msk risvinäger
1 msk japansk soja
salladslök (det gröna från en lök ovan)
2 cm färsk ingefära
chiliolja (från recept ovan)
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Näringsvärdet är beräknat per dumpling med dippsås.
Energi344 KJ / 82 kCal
Fett5 g
Salt0.6 g
Kolhydrater6 g
Protein3 g
Kommentarer