UNDER 45 MIN | Avancerad

Gyoza med tofu, shiitakesvamp och ingefära

Lakto-ovo-vegetariska japanska gyoza dumplings, även kallade potstickers, med en fyllning av tofu, shiitake och ingefära. De ångas och steks i panna för en krispig stekyta men ångkokt insida. Med färdig dumplingsdeg blir tillagningen både snabb och enkel!

Detta är ett recept från Buffé nr 10, 2018
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för ca 30 st portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Blanda sesamolja, vitlök, ingefära, socker, soja och majsstärkelse. Värm en stekpanna och häll ner blandningen. Låt koka upp och smula sedan ner tofun i små bitar. Stek på medeltemperatur ca 5 minuter. Tillsätt svampen och salladslöken, stek i ytterligare 3-5 minuter tills all vätska från svampen kokat bort. Låt svalna.
  2. Fyll upp en liten skål med vatten. Lägg några dumplingsdegark på köksbänken. Lägg ca 1 tsk fyllning i mitten på arken. Fukta ena sidan av arken med lite vatten, vik över och tryck ihop kanterna till en halvmåne. Finast blir det om du får till veck där kanterna möts. Lägg gyozan på ett fat och täck med en fuktig kökshandduk så de inte torkar.
  3. Hetta upp lite olja i en stekpanna med lock. Stek gyozan på medelhög värme ca 2 minuter tills de fått fin färg, häll därefter försiktigt i 1 dl vatten och lägg på locket. När vattnet ångat bort efter 3-5 minuter låter du gyozan steka tills undersidan är frasig igen.

För alla

Läs noga innehållet på dumplingdegen (kan innehålla ägg). Innehåller gluten.
Fri från laktos och mjölkprotein.

Näringsvärdet är beräknat per st.

Ingredienser

Portioner: ca 30 st
  • 2 msk sesamolja
  • 1 riven vitlöksklyfta
  • 1 msk riven ingefära
  • 1 msk strösocker
  • 3 msk japansk soja
  • 1 tsk majsstärkelse
  • 200 g naturell fast tofu
  • 250 g grovhackade shiitakesvamp
  • 4 finskurna salladslökar
  • 1 paket fryst wontondeg (dumplingdeg à ca 30 st ark)

Näringsvärde
Per portion

Energi 189 kJ / 45 kCal

Klimatguide

0 - 0,5 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept