Gyoza med tofu, shiitakesvamp och ingefära

11
3 Klimatsmart
Gyoza med tofu, shiitakesvamp och ingefära

Lakto-ovo-vegetariska japanska gyoza dumplings, även kallade potstickers, med en fyllning av tofu, shiitake och ingefära. De ångas och steks i panna för en krispig stekyta men ångkokt insida. Med färdig dumplingsdeg blir tillagningen både snabb och enkel!

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 10, 2018

Gyoza med tofu, shiitakesvamp och ingefära

Ingredienser

ca 30 st
2 msk
sesamolja
1
riven vitlöksklyfta
1 msk
riven ingefära
1 msk
strösocker
3 msk
japansk soja
1 tsk
majsstärkelse
200 g
naturell fast tofu
250 g
grovhackade shiitakesvamp
4
finskurna salladslökar
1
paket fryst wontondeg (dumplingdeg à ca 30 st ark)

För alla

Läs noga innehållet på dumplingdegen (kan innehålla ägg). Innehåller gluten.
Fri från laktos och mjölkprotein.

Näringsvärdet är beräknat per st.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

11

Kommentarer

Patrik

2021-03-21

Det går ju ganska lätt att göra egen deg också om man inte hittar.

Patrik

2021-03-21

Jag hittade gyozaskalen i vår asiatiska affär.

Viktoria

2020-11-22

Vi gick bet på dumplingsarken på vår Ica igår. Var hittar man dem??

Näringsvärde per portion

Energi 189 KJ / 45 kCal
Fett 3 g
Salt 0.27 g
Kolhydrater 4 g
Protein 1 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0 - 0,5 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept