Gyoza med tofu, shiitakesvamp och ingefära

Betyg 4.7 av 5.
22 personer har röstat
7Klimatsmart
Gyoza med tofu, shiitakesvamp och ingefära

Lakto-ovo-vegetariska japanska gyoza dumplings, även kallade potstickers, med en fyllning av tofu, shiitake och ingefära. De ångas och steks i panna för en krispig stekyta men ångkokt insida. Med färdig dumplingsdeg blir tillagningen både snabb och enkel!

Ett recept från:
Buffé nr 10, 2018

Gyoza med tofu, shiitakesvamp och ingefära

Ingredienser

ca 30 st
2 msk  sesamolja
1   riven vitlöksklyfta
1 msk  riven ingefära
1 msk  strösocker
3 msk  japansk soja
1 tsk  majsstärkelse
200 g  naturell fast tofu
250 g  grovhackade shiitakesvamp
4   finskurna salladslökar
1   paket fryst wontondeg (dumplingdeg à ca 30 st ark)

För alla

Läs noga innehållet på dumplingdegen (kan innehålla ägg). Innehåller gluten.
Fri från laktos och mjölkprotein.

Näringsvärdet är beräknat per st.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.7 av 5.
22 personer har röstat

Kommentarer

Har bjudit på denna massor av gånger och alla älskar den! (Även de som normalt sätt äter mest kött) För mig räcker inte röran helt till 30 st, men jag kanske lägger i för mycket. Väldigt smakrika och goda!

Rebecka

2023-12-27

Supergott! Gjorde helt enligt recept och det blev så lyckat! Röran räckte helt perfekt till 30 stycken!

Lindha

2022-08-05

Bästa veg-receptet jag testat hittills för dumplings! Gjorde egen deg (300g vetemjöl + salt + 220ml kokande vatten, knåda hårt tills slät deg, låt svälla under plastfilm 20 min) Äts bäst med en spicy dipp ❤️

Felix

2022-02-07

Näringsvärde per portion

Energi189 KJ / 45 kCal
Fett3 g
Salt0.27 g
Kolhydrater4 g
Protein1 g

Klimatguide

0 - 0,5 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

Ångkokta dumplings
Betyg 2.8 av 5.
291 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Buddha’s delight
Betyg 2.6 av 5.
43 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Sesamstekt kyckling med shiitakesvamp
Betyg 3.6 av 5.
5 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Dim Sum
Betyg 2.8 av 5.
39 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Ramen med tofu och shiitake
Betyg 4.2 av 5.
41 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Katsu chicken dumplings
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Under 45 min att tillaga