Gyoza med tofu, shiitakesvamp och ingefära
Lakto-ovo-vegetariska japanska gyoza dumplings, även kallade potstickers, med en fyllning av tofu, shiitake och ingefära. De ångas och steks i panna för en krispig stekyta men ångkokt insida. Med färdig dumplingsdeg blir tillagningen både snabb och enkel!
Ett recept från:
Buffé nr 10, 2018
Ingredienser
ca 30 st
2 msk sesamolja
1 riven vitlöksklyfta
1 msk riven ingefära
1 msk strösocker
3 msk japansk soja
1 tsk majsstärkelse
200 g naturell fast tofu
250 g grovhackade shiitakesvamp
4 finskurna salladslökar
1 paket fryst wontondeg (dumplingdeg à ca 30 st ark)
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per st
Näringsvärdet är beräknat per st.
Energi189 KJ / 45 kCal
Fett3 g
Salt0.27 g
Kolhydrater4 g
Protein1 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Har bjudit på denna massor av gånger och alla älskar den! (Även de som normalt sätt äter mest kött) För mig räcker inte röran helt till 30 st, men jag kanske lägger i för mycket. Väldigt smakrika och goda!
Rebecka
2023-12-27Supergott! Gjorde helt enligt recept och det blev så lyckat! Röran räckte helt perfekt till 30 stycken!
Lindha
2022-08-05Bästa veg-receptet jag testat hittills för dumplings! Gjorde egen deg (300g vetemjöl + salt + 220ml kokande vatten, knåda hårt tills slät deg, låt svälla under plastfilm 20 min) Äts bäst med en spicy dipp ❤️
Felix
2022-02-07