Dim Sum | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Dim Sum

Goda knyten som innehåller kyckling, purjolök och sesamolja. Knytena ångkokas och får en god och lätt känsla. En god sojasås med sesamfrön, kajennpeppar och sirap är ett suveränt tillbehör!

Detta är ett recept från Buffé nr 12, 1997
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Färs: Hacka kycklingköttet grovt. Blanda med övriga ingredienser till färsen.
  2. Lägg upp hälften av Dim Sum-plattorna. Fördela färsen över plattorna. Spreja vatten över dem med en blomsterspruta. Lägg de resterande plattorna ovanpå. Nyp ihop knytena på fem ställen så att de liknar stjärnor.
  3. Ångkoka knytena 7-8 minuter. Enklast är att fylla en kastrull till hälften med vatten. Ställ en kopp som når ovanför vattennivån och ställ ett fat på koppen där knytena läggs på. Lägg på ett lock. Annars finns bambuångkokare i de flesta asiatiska butiker.
  4. Sås: Blanda ingredienserna till såsen och häll upp den i en doppskål.
  5. Dim Sum äts som munsbitar som doppas i såsen.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 32 Dim Sum-plattor (kallas även för gyoza-plattor, finns att köpa i affärer med välsorterad asiatisk avd.)
Färs
  • 2 kycklingfiléer
  • 2 msk finhackad purjolök
  • 2 msk sesamolja
  • 1 tsk vitpeppar
  • 1 msk japansk soja
Man du- sås
  • 4 msk japansk soja
  • 2 tsk sesamolja
  • 2 msk ättiksprit
  • 4 msk ljus sirap
  • 2 tsk kajennpeppar
  • 1 tsk rostade sesamfrön
Lägg till i inköpslistan

Kupongen är laddad

Kycklingbröstfilé

5:- Rabatt

Guldfågeln, Tunnskivad/tvådelad ca 700 g

Mer info