Glutenfria risgrynsplättar
Snabbgjorda glutenfria plättar på färdig risgrynsgröt. Lika gott till middag som till brunchen eller som ett perfekt mellis att ta med i ryggsäcken och ut på picknick. Risgrynsplättarna blir extra lyxiga om du bjuder dem med bacon, lönnsirap och blåbär.
Ett recept från:
Buffé nr 1, 2017
Ingredienser
20 st
500 g färdig risgrynsgröt
2 ägg
2 dl mandelmjöl
smör till stekning
Till servering
bacon
lönnsirap
blåbär
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per st
Näringsberäkningen är per plätt inkl. tillbehör.
Energi320 KJ / 107 kCal
Fett8 g
Salt0.3 g
Kolhydrater5 g
Protein4 g
Kommentarer
Om man ej har mandelmjöl: hur mycket vetemjöl, eller ännu hellre annat nyttigare mjöl ska man ha i?
Maria
2019-01-28Hej Maria! Inget vi har testat med. Men om du tar annat mjöl tänk på att mandelmjöl ofta suger mycket vätska. Så det kan eventuellt behövas lite mer mjöl av annan sort. Du får nog pröva dig fram. Annars finns ju detta recept utan mjöl: https://www.ica.se/recept/risgrynsplattar-722314/ Hälsningar Michelle
Redaktionen
2019-01-29Innan man börjar behöver man se till att gröten har "köpe konsistens". Om man har gjort egen är den ofta hårdare. Då kan det vara svårt att blanda i mjölet utan att det blir smuligt.
Adina
2018-02-11Hej Anette! Vi menar mandelmjöl, precis som det står i receptet. Lycka till! Hälsningar Michelle
Redaktionen
2017-01-19