Snabbgjorda glutenfria plättar på färdig risgrynsgröt. Lika gott till middag som till brunchen eller som ett perfekt mellis att ta med i ryggsäcken och ut på picknick. Risgrynsplättarna blir extra lyxiga om du bjuder dem med bacon, lönnsirap och blåbär.
Ett recept från:
Buffé
nr 1,
2017
Fri från gluten. Innehåller laktos, mjölkprotein och ägg.
Näringsberäkningen är per plätt inkl. tillbehör.
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Maria
2019-01-28Om man ej har mandelmjöl: hur mycket vetemjöl, eller ännu hellre annat nyttigare mjöl ska man ha i?
Redaktionen ICAse
2019-01-29Hej Maria! Inget vi har testat med. Men om du tar annat mjöl tänk på att mandelmjöl ofta suger mycket vätska. Så det kan eventuellt behövas lite mer mjöl av annan sort. Du får nog pröva dig fram. Annars finns ju detta recept utan mjöl: https://www.ica.se/recept/risgrynsplattar-722314/ Hälsningar Michelle
Adina
2018-02-11Innan man börjar behöver man se till att gröten har "köpe konsistens". Om man har gjort egen är den ofta hårdare. Då kan det vara svårt att blanda i mjölet utan att det blir smuligt.
Redaktionen
2017-01-19Hej Anette! Vi menar mandelmjöl, precis som det står i receptet. Lycka till! Hälsningar Michelle