Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

60 MIN | Medel

Choklad- och nötkräm

Varning! Farligt god chokladkräm med rostade mixade hasselnötter. Gör bara krämen om du har karaktär nog att ha den i kylen. Njut nötkrämen till rostat bröd eller frasiga croissanter. Eller värm och ringla över en kula glass.

Detta är ett recept från Buffé nr 2, 2013
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 dl portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Smält mörk choklad i bitar, smör, vispgrädde, sirap och vatten i en kastrull på svag värme till en slät sås.
  2. Ta från värmen och blanda ner rostade och mycket fint mixade hasselnötter. Häll krämen i en burk. Förvara i kylen så håller den minst 1 vecka.

Receptet är hämtat ur boken Fransk bistro av Maria Zihammou.

Ingredienser

Portioner: 4 dl
  • 200 g mörk choklad
  • 50 g smör
  • 1 dl vispgrädde
  • 2 msk sirap
  • 1 msk vatten
  • 100 g rostade och mkt fint mixade hasselnötter
Lägg till i inköpslistan