Choklad- och nötkräm

10
1
Choklad- och nötkräm

Varning! Farligt god chokladkräm med rostade mixade hasselnötter. Gör bara krämen om du har karaktär nog att ha den i kylen. Njut nötkrämen till rostat bröd eller frasiga croissanter. Eller värm och ringla över en kula glass.

Ett recept från:
Buffé nr 2, 2013

Choklad- och nötkräm

Ingredienser

4 dl
200 g mörk choklad
50 g smör
1 dl vispgrädde
2 msk sirap
1 msk vatten
100 g rostade och mkt fint mixade hasselnötter

Gör så här

Receptet är hämtat ur boken Fransk bistro av Maria Zihammou.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

10

Kommentar

Karin

2021-01-06

Blev för mycket kakosmak för oss. Så är man känslig för det kanske man ska prova ljus bakchoklad istället?