Choklad- och nötkräm

Betyg 3.9 av 5.
10 personer har röstat
1
Choklad- och nötkräm

Varning! Farligt god chokladkräm med rostade mixade hasselnötter. Gör bara krämen om du har karaktär nog att ha den i kylen. Njut nötkrämen till rostat bröd eller frasiga croissanter. Eller värm och ringla över en kula glass.

Ett recept från:
Buffé nr 2, 2013

Choklad- och nötkräm

Ingredienser

4 dl
200 g mörk choklad
50 g smör
1 dl vispgrädde
2 msk sirap
1 msk vatten
100 g rostade och mkt fint mixade hasselnötter

Gör så här

Receptet är hämtat ur boken Fransk bistro av Maria Zihammou.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.9 av 5.
10 personer har röstat

Kommentar

Blev för mycket kakosmak för oss. Så är man känslig för det kanske man ska prova ljus bakchoklad istället?

Karin

2021-01-06

Testa liknande recept

Nöttoppar med apelsin
Betyg 3 av 5.
8 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Cassataglass
Betyg 3.6 av 5.
5 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Nöt- och russinbräck
Betyg 3.5 av 5.
6 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Krokanttryffel med hasselnöt
Betyg 3.5 av 5.
13 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Glassig rulltårta med krisp
Betyg 2.8 av 5.
41 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Nöttartlett med mörk choklad
Betyg 3 av 5.
3 personer har röstat
Över 60 min att tillaga