Choklad- och nötkräm

Betyg 4 av 5.
11 personer har röstat
1
Choklad- och nötkräm

Varning! Farligt god chokladkräm med rostade mixade hasselnötter. Gör bara krämen om du har karaktär nog att ha den i kylen. Njut nötkrämen till rostat bröd eller frasiga croissanter. Eller värm och ringla över en kula glass.

Ett recept från:
Buffé nr 2, 2013

Choklad- och nötkräm

Ingredienser

4 dl
200 g mörk choklad
50 g smör
1 dl vispgrädde
2 msk sirap
1 msk vatten
100 g rostade och mkt fint mixade hasselnötter

Gör så här

Receptet är hämtat ur boken Fransk bistro av Maria Zihammou.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4 av 5.
11 personer har röstat

Kommentar

Blev för mycket kakosmak för oss. Så är man känslig för det kanske man ska prova ljus bakchoklad istället?

Karin

2021-01-06

Testa liknande recept

Nöt- och russinbräck
Betyg 3.5 av 5.
6 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Nöttoppar med apelsin
Betyg 3 av 5.
8 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Snabb tryffelfudge
Betyg 4.1 av 5.
51 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Hasselnötskräm
Betyg 4.7 av 5.
3 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Cassataglass
Betyg 3.6 av 5.
5 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Krokanttryffel med hasselnöt
Betyg 3.5 av 5.
13 personer har röstat
Över 60 min att tillaga