Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Söta pannkaksmuffins

Möt en variant av klassisk ugnspannkaka, fast i söt tappning – och gräddat i muffinsplåt. Resultatet blir de mest ljuvliga pannkaksskapelser du kan tänka dig. Bjud med grädde och sylt, eller som här – krämig yoghurt, lönnsirap och bär. Sicken frukostlyx!

Detta är ett recept från Buffé nr 6, 2016
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 12 st portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 225°C.
  2. Blanda mjöl, socker, bakpulver, salt och vaniljpulver i en bunke.
  3. Vispa ner mjölk, lite i taget. Tillsätt ägg och citronskal. Fortsätt vispa till en jämn smet. Fyll en smord muffinsplåt till ¾ med smet.
  4. Grädda i mitten av ugnen ca 15 minuter. Servera med en klick matyoghurt, blandade bär och gärna lönnsirap.

För alla

Gör laktosfri: välj laktosfri mjölkdryck och yoghurt.
Gör mjölkproteinfri: byt ut mjölk och yoghurt mot soja-, havre- eller risbaserad ersättningsprodukt
Innehåller gluten och ägg.

Ingredienser

Portioner: 12 st
  • 2 dl vetemjöl
  • 2 msk strösocker
  • 1/2 tsk bakpulver
  • 1/2 tsk salt
  • 1 krm vaniljpulver
  • 4 dl mjölk (3%)
  • 3 ägg
  • 1 tsk finrivet citronskal
  • olja (till formarna)
  • matyoghurt (10%)
  • blandade bär t ex. björnbär eller rödavinbär
  • lönnsirap
Lägg till i inköpslistan