Söta pannkaksmuffins

149
13
Söta pannkaksmuffins

Möt en variant av klassisk ugnspannkaka, fast i söt tappning – och gräddat i muffinsplåt. Resultatet blir de mest ljuvliga pannkaksskapelser du kan tänka dig. Bjud med grädde och sylt, eller som här – krämig yoghurt, lönnsirap och bär. Sicken frukostlyx!

Ett recept från:
Buffé nr 6, 2016

Söta pannkaksmuffins

Ingredienser

12 st
2 dl vetemjöl
2 msk strösocker
1/2 tsk bakpulver
1/2 tsk salt
1 krm vaniljpulver
4 dl mjölk (3%)
3 ägg
1 tsk finrivet citronskal
olja (till formarna)
matyoghurt (10%)
blandade bär t ex. björnbär eller rödavinbär
lönnsirap

För alla

Gör laktosfri: välj laktosfri mjölkdryck och yoghurt.
Gör mjölkproteinfri: byt ut mjölk och yoghurt mot soja-, havre- eller risbaserad ersättningsprodukt
Innehåller gluten och ägg.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

149

Kommentarer

Maria

2022-07-26

Enkelt och lätt att variera tillbehören.

Max peter karl

2021-06-03

Hur länge håller dem i Kylen efter gräddning? 2-3 dagar ? Annars så är dem super god

Prisca

2021-02-24

Kan man använda vanliga pappersmuffins/bull formar till dessa? Eller är smeten för tung.