Söta pannkaksmuffins

64
10
Söta pannkaksmuffins

Möt en variant av klassisk ugnspannkaka, fast i söt tappning – och gräddat i muffinsplåt. Resultatet blir de mest ljuvliga pannkaksskapelser du kan tänka dig. Bjud med grädde och sylt, eller som här – krämig yoghurt, lönnsirap och bär. Sicken frukostlyx!

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 6, 2016

Söta pannkaksmuffins

Ingredienser

12 st
2 dl
vetemjöl
2 msk
strösocker
0.5 tsk
bakpulver
0.5 tsk
salt
1 krm
vaniljpulver
4 dl
mjölk (3%)
3
ägg
1 tsk
finrivet citronskal
-
olja (till formarna)
-
matyoghurt (10%)
-
blandade bär t ex. björnbär eller rödavinbär
-
lönnsirap

För alla

Gör laktosfri: välj laktosfri mjölkdryck och yoghurt.
Gör mjölkproteinfri: byt ut mjölk och yoghurt mot soja-, havre- eller risbaserad ersättningsprodukt
Innehåller gluten och ägg.

Under 45 minuter

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

64

Kommentarer

Britt-mari

1/16/2021

Ska dom vara lite kletiga i mitten?

Martina

6/24/2020

Bra mellis till en 5 och en 7-åring. De åt med god aptit och det är enkelt att variera tillbehören. Serverade med jordgubbssylt, grädde, banan och mitella.

Åsa

6/16/2020

Går dom att frysa?

Redaktionen ICAse

6/16/2020

Hej Åsa! Det går bra att frysa dem men som det mesta är de godast nygräddade :) Hälsningar Ulrika

Testa liknande recept