Söta pannkaksmuffins

78
11
Söta pannkaksmuffins

Möt en variant av klassisk ugnspannkaka, fast i söt tappning – och gräddat i muffinsplåt. Resultatet blir de mest ljuvliga pannkaksskapelser du kan tänka dig. Bjud med grädde och sylt, eller som här – krämig yoghurt, lönnsirap och bär. Sicken frukostlyx!

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 6, 2016

Söta pannkaksmuffins

Ingredienser

12 st
2 dl
vetemjöl
2 msk
strösocker
1/2 tsk
bakpulver
1/2 tsk
salt
1 krm
vaniljpulver
4 dl
mjölk (3%)
3
ägg
1 tsk
finrivet citronskal
-
olja (till formarna)
-
matyoghurt (10%)
-
blandade bär t ex. björnbär eller rödavinbär
-
lönnsirap

För alla

Gör laktosfri: välj laktosfri mjölkdryck och yoghurt.
Gör mjölkproteinfri: byt ut mjölk och yoghurt mot soja-, havre- eller risbaserad ersättningsprodukt
Innehåller gluten och ägg.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

78

Kommentarer

Prisca

2021-02-24

Kan man använda vanliga pappersmuffins/bull formar till dessa? Eller är smeten för tung.

Britt-mari

2021-01-16

Ska dom vara lite kletiga i mitten?

Martina

2020-06-24

Bra mellis till en 5 och en 7-åring. De åt med god aptit och det är enkelt att variera tillbehören. Serverade med jordgubbssylt, grädde, banan och mitella.

Testa liknande recept