Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

Kolakräm med banan och salta jordnötter

(15)
1-4 TIM | Medel
Kommentarer
Spara
Börja laga

En oslagbar topping till amerikanska pannkakor är kolakräm med banan och salta jordnötter. Se till att ha gott om tid före pannkakskalaset så att burken med kondenserad mjölk hinner småkoka tillräckligt länge.

Detta är ett recept från Buffé nr 3, 2011
Till Buffé

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 burk sötad kondenserad mjölk (à ca 400 g)
  • 2 bananer
  • 1 1/2 dl salta jordnötter
Lägg till i inköpslistan

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Lägg burken med kondenserad mjölk oöppnad i en stor kastrull. Häll på vatten så att det täcker och lite till. Det är mycket viktigt att burken hela tiden är täckt med vatten. Låt småkoka på svag värme ca 2 1/2 timme. Fyll på med vatten om det behövs.
  2. Ta upp den heta burken, skölj i kallt vatten och låt svalna innan den öppnas med konservöppnare.
  3. Skala och skär bananerna i tunna skivor. Hacka nötterna grovt. Servera bananer, nötter och kolakräm till Amerikanska pannkakor.

För alla

Fri från gluten och ägg. Innehåller laktos och mjölkprotein.