Amerikanska pannkakor

Amerikanska pannkakor är tjocka plättar som tillagas på mindre än en halvtimme. Pudra pannkakorna med florsocker och toppa lönnsirap och blåbär. Kolla in vår film på hur du steker fluffiga amerikanska pannkakor .
Ett recept från:
Buffé nr 3, 2011

Gör så här
4 portioner ger ca 15 små pannkakor.
00:00:00
00:00:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Näringsvärdet är beräknat per styck och utan tillbehör.
Energi356 KJ / 85 kCal
Fett4 g
Salt0.3 g
Kolhydrater11 g
Protein2 g
Kommentarer
278 stFör tunn smet. Det behövs mer mjöl. Helst byt ut hälften av mjölken mot yoghurt/fil så blir dom fluffigare.
Camilla
Det var jätte gott
Sara
Sara- jag har lärt mig att istället öka mängden vetemjöl till 3 dl och ta nästan en msk bakpulver. Ger inget smak av bakpulver längre och de reser sig och fluffar till sig mycket bättre än med bara 2,5 dl vetemjöl.
Linda
Jag brukar ha i en matsked vaniljsocker också super gott
Nathalie
Dom är Jätte goda inget borde ändras!
Eva
Smakade SÅ mycket bakpulver. Var tvungen att trippelkolla att jag inte sett fel mängd. Hittar inga andra recept med så mycket bakpulver. Kommer definitivt halvera mängden nästa gång!
Sara
Går de att göra utan socker? Amerikanerna har verkligen socker i allt. Därför de är så överviktiga.
Birgitta
Hej Birgitta! Det går att göra den utan socker. Men för en gottegris som jag så tycker jag att det blir godare med socker. Hälsningar Niclas
ICA-köket
Jättegoda, men det krävs en hel del smör att steka i, samt extra vaniljsocker för att få dom extra goda. Annars blir dom lätt torra
Emma
Jättegoda! Jag lägger till lite vaniljsocker och så gjorde jag jordgubbs gömma på en del. Liten klick smet, på med hackade jordgubbar och täck med lite smet igen. Denna gång preppade jag också chiafrön (som fått svälla i vatten först) att ha i smeten för lite fibrer. Blev hur bra som helst!!
Conny
Smarrigt. Lägg till vaniljsocker om du vill ha vaniljsmak.gott!!!
Maria