Amerikanska pannkakor

Betyg 4.2 av 5.11901 personer har röstat
Receptet har 278 kommentarer
Amerikanska pannkakor

Amerikanska pannkakor är tjocka plättar som tillagas på mindre än en halvtimme. Pudra pannkakorna med florsocker och toppa lönnsirap och blåbär. Kolla in vår film på hur du steker fluffiga amerikanska pannkakor .

Ett recept från:
Buffé nr 3, 2011

En tallrik med en hög stekta amerikanska pannkakor, toppade med lönnsirap och färska blåbär.

Ingredienser

4 portioner
2 1/2 dl vetemjöl
1 msk bakpulver
2 msk strösocker
1 krm salt
2 1/2 dl mjölk (3%)
2 msk smält smör
1 ägg
smör till stekning

Till servering:

florsocker att pudra över
lönnsirap
blåbär

Gör så här

4 portioner ger ca 15 små pannkakor.
00:00:00
00:00:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

278 st
  • För tunn smet. Det behövs mer mjöl. Helst byt ut hälften av mjölken mot yoghurt/fil så blir dom fluffigare.

    Camilla

  • Det var jätte gott

    Sara

  • Sara- jag har lärt mig att istället öka mängden vetemjöl till 3 dl och ta nästan en msk bakpulver. Ger inget smak av bakpulver längre och de reser sig och fluffar till sig mycket bättre än med bara 2,5 dl vetemjöl.

    Linda

  • Jag brukar ha i en matsked vaniljsocker också super gott

    Nathalie

  • Dom är Jätte goda inget borde ändras!

    Eva

  • Smakade SÅ mycket bakpulver. Var tvungen att trippelkolla att jag inte sett fel mängd. Hittar inga andra recept med så mycket bakpulver. Kommer definitivt halvera mängden nästa gång!

    Sara

  • Går de att göra utan socker? Amerikanerna har verkligen socker i allt. Därför de är så överviktiga.

    Birgitta

    Hej Birgitta! Det går att göra den utan socker. Men för en gottegris som jag så tycker jag att det blir godare med socker. Hälsningar Niclas

    ICA-köket

  • Jättegoda, men det krävs en hel del smör att steka i, samt extra vaniljsocker för att få dom extra goda. Annars blir dom lätt torra

    Emma

  • Jättegoda! Jag lägger till lite vaniljsocker och så gjorde jag jordgubbs gömma på en del. Liten klick smet, på med hackade jordgubbar och täck med lite smet igen. Denna gång preppade jag också chiafrön (som fått svälla i vatten först) att ha i smeten för lite fibrer. Blev hur bra som helst!!

    Conny

  • Smarrigt. Lägg till vaniljsocker om du vill ha vaniljsmak.gott!!!

    Maria

Näringsvärde per portion

Näringsvärdet är beräknat per styck och utan tillbehör.
Energi356 KJ / 85 kCal
Fett4 g
Salt0.3 g
Kolhydrater11 g
Protein2 g

Testa liknande recept

  • Glutenfria risgrynsplättar
    Betyg 3.7 av 5.23 personer har röstat
    Receptet har 9 kommentarer
    Receptet tar Under 15 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad
  • Havreplättar med banan
    Betyg 4 av 5.289 personer har röstat
    Receptet har 32 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Blåbärsplättar
    Betyg 4.1 av 5.9 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Kokos- och risplättar
    Betyg 3.7 av 5.17 personer har röstat
    Receptet har 1 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad