Blomkålstikka masala med ryggbiff
En färgstark och smakfull matupplevelse! Bryn den strimlade ryggbiffen i en stekpanna och tillsätt lök, chili och kryddor. Blanda ner tomatpuré, kokosmjölk och tomatkross och låt det koka upp. Lägg i blomkålsbuketterna och koka ca 10 minuter. Servera den rykande, smakrika grytan med hackad persilja och nykokt ris.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 35 2014
Ingredienser
4 portioner
4 port ris, gärna basmatiris
1 rödlök
2 vitlöksklyftor
1 röd peppar
ca 500 g strimlad ryggbiff
2 msk olivolja
1 msk garam masala
1 krm kummin
1/2 tsk paprikapulver
1/2 blomkål
2 msk tomatpuré
400 ml kokosmjölk
390 g krossade tomater
salt
peppar
20 g bladpersilja
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3054 KJ / 730 kCal
Fett36.3 g
Kolhydrater61.5 g
Protein36.9 g
Kommentarer
Det smakar mycket bra. Det är enkel att göra också.
Dongyan
2020-10-31vad är de för kummin? spis kummin?
Cecilia
2018-02-25Hej Cecilia! Vi har använt kummin, men du kan säkert prova med spiskummin om du vill. Hälsningar Michelle
Redaktionen
2018-02-25