Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Blomkålstikka masala med ryggbiff

En färgstark och smakfull matupplevelse! Bryn den strimlade ryggbiffen i en stekpanna och tillsätt lök, chili och kryddor. Blanda ner tomatpuré, kokosmjölk och tomatkross och låt det koka upp. Lägg i blomkålsbuketterna och koka ca 10 minuter. Servera den rykande, smakrika grytan med hackad persilja och nykokt ris.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 35, 2014
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka riset enligt anvisningen på förpackningen.
  2. Skala och skiva lök och vitlök. Dela, kärna ur och hacka chilin.
  3. Bryn köttet i olivoljan i en gryta. Tillsätt lök, vitlök, chili och de torra kryddorna, låt de fräsa med en stund.
  4. Bryt små buketter av blomkålen.
  5. Blanda ner tomatpuré, kokosmjölk och tomatkross i grytan och låt det koka upp. Lägg i blomkålen och låt den koka ca 10 minuter. Smaka av med salt och peppar.
  6. Hacka persiljan och rör ner i grytan. Servera med riset.

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på kryddblandningen. I övrigt är rätten fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 port ris, gärna basmatiris
  • 1 rödlök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 röd peppar
  • ca 500 g strimlad ryggbiff
  • 2 msk olivolja
  • 1 msk garam masala
  • 1 krm kummin
  • 1/2 tsk paprikapulver
  • 1/2 blomkål
  • 2 msk tomatpuré
  • 400 ml kokosmjölk
  • 390 g krossade tomater
  • salt och peppar
  • 20 g bladpersilja
Lägg till i inköpslistan
Stå inte vilsen i butiken igen!

Näringsvärde
Per portion

Energi 3054 kJ / 730 kCal