Blomkålstikka masala med ryggbiff

8
2
Blomkålstikka masala med ryggbiff

En färgstark och smakfull matupplevelse! Bryn den strimlade ryggbiffen i en stekpanna och tillsätt lök, chili och kryddor. Blanda ner tomatpuré, kokosmjölk och tomatkross och låt det koka upp. Lägg i blomkålsbuketterna och koka ca 10 minuter. Servera den rykande, smakrika grytan med hackad persilja och nykokt ris.

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 35 2014

Blomkålstikka masala med ryggbiff

Ingredienser

4 portioner
4
port ris, gärna basmatiris
1
rödlök
2
vitlöksklyftor
1
röd peppar
ca 500 g
strimlad ryggbiff
2 msk
olivolja
1 msk
garam masala
1 krm
kummin
1/2 tsk
paprikapulver
1/2
blomkål
2 msk
tomatpuré
400 ml
kokosmjölk
390 g
krossade tomater
-
salt och peppar
20 g
bladpersilja

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på kryddblandningen. I övrigt är rätten fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Under 30 minuter

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

8

Kommentarer

Dongyan

10/31/2020

Det smakar mycket bra. Det är enkel att göra också.

Cecilia

2/25/2018

vad är de för kummin? spis kummin?

Redaktionen ICAse

2/25/2018

Hej Cecilia! Vi har använt kummin, men du kan säkert prova med spiskummin om du vill. Hälsningar Michelle

Näringsvärde per portion

Energi 3054 KJ / 730 kCal
Fett 36.3 g
Kolhydrater 61.5 g
Protein 36.9 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept