Blomkålstikka masala med ryggbiff

Betyg 4.1 av 5.
9 personer har röstat
2
Blomkålstikka masala med ryggbiff

En färgstark och smakfull matupplevelse! Bryn den strimlade ryggbiffen i en stekpanna och tillsätt lök, chili och kryddor. Blanda ner tomatpuré, kokosmjölk och tomatkross och låt det koka upp. Lägg i blomkålsbuketterna och koka ca 10 minuter. Servera den rykande, smakrika grytan med hackad persilja och nykokt ris.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 35 2014

Blomkålstikka masala med ryggbiff

Ingredienser

4 portioner
4   port ris, gärna basmatiris
1   rödlök
2   vitlöksklyftor
1   röd peppar
ca 500 g  strimlad ryggbiff
2 msk  olivolja
1 msk  garam masala
1 krm  kummin
1/2 tsk  paprikapulver
1/2   blomkål
2 msk  tomatpuré
400 ml  kokosmjölk
390 g  krossade tomater
salt och peppar
20 g  bladpersilja

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på kryddblandningen. I övrigt är rätten fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.1 av 5.
9 personer har röstat

Kommentarer

Det smakar mycket bra. Det är enkel att göra också.

Dongyan

2020-10-31

vad är de för kummin? spis kummin?

Cecilia

2018-02-25

Hej Cecilia! Vi har använt kummin, men du kan säkert prova med spiskummin om du vill. Hälsningar Michelle

Redaktionen

2018-02-25

Näringsvärde per portion

Energi3054 KJ / 730 kCal
Fett36.3 g
Kolhydrater61.5 g
Protein36.9 g

Testa liknande recept

Kryddrostad skördepytt
Betyg 5 av 5.
1 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Gobi matar-kryddig blomkål med ärtor
Betyg 2.8 av 5.
8 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Masalaklubbor med blomkålsris
Betyg 4 av 5.
14 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Vårgryta på Indiavis
Betyg 2.6 av 5.
5 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Kyckling i yoghurtmarinad
Betyg 3.5 av 5.
35 personer har röstat
Över 12 timmar att tillaga
Indisk gryta
Betyg 3.5 av 5.
37 personer har röstat
Under 30 min att tillaga