Kikärtscurry i libabröd med sötpotatis

9
2 Klimatsmart
Kikärtscurry i libabröd med sötpotatis

Härligt mustig blir kikärtsgrytan av curry och kokosmjölk. Rör ner svartkål precis före servering och servera med krispiga klyftor av sötpotatis och fräsch gurka.

Kikärtscurry i libabröd med sötpotatis

Ingredienser

4 portioner

Sötpotatis

4 sötpotatisar (à ca 200 g)
2 msk neutral rapsolja
1/2 tsk salt
2 krm nymald svartpeppar

Kikärtscurry

2 förp kokta kikärtor (à 380 g)
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
2 msk neutral rapsolja
2 msk curry
1 förp krossade tomater (à 390 g)
200 ml kokosmjölk
1 grönsaksbuljongtärning
1/2 tsk salt
200 g svartkål
1/2 gurka
2 lime
1 förp libabröd (à 348 g)

För alla

Kontrollera noga innehållet i buljongen och brödet.
Fri från laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfritt bröd.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

9

Kommentarer

Johanna

2022-03-14

Så gott! Kryddade på röran lite extra.

Carolina

2022-02-22

Gott, lätt att göra, snabbt.

Näringsvärde per portion

Energi 3567 KJ / 852 kCal
Fett 31 g
Salt 4 g
Kolhydrater 110 g
Protein 24 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0 - 0,5 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden