Kikärtscurry i libabröd med sötpotatis
Härligt mustig blir kikärtsgrytan av curry och kokosmjölk. Rör ner svartkål precis före servering och servera med krispiga klyftor av sötpotatis och fräsch gurka.
Ingredienser
4 portioner
Sötpotatis
4 sötpotatisar (à ca 200 g)
2 msk neutral rapsolja
1/2 tsk salt
2 krm nymald svartpeppar
Kikärtscurry
2 förp kokta kikärtor (à 380 g)
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
2 msk neutral rapsolja
2 msk curry
1 förp krossade tomater (à 390 g)
200 ml kokosmjölk
1 grönsaksbuljongtärning
1/2 tsk salt
200 g svartkål
1/2 gurka
2 lime
1 förp libabröd (à 348 g)
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3567 KJ / 852 kCal
Fett31 g
Salt4 g
Kolhydrater110 g
Protein24 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Jättegott! Men jag hade bytt ut svartkålen till spenat och lagt till en kall vitlökssås. Saknas någon sås till tycker jag :).
Emelie
2024-10-30Supergott och enkelt! Ny vardagsfavorit!
Josefin
2022-12-20Så gott! Kryddade på röran lite extra.
Johanna
2022-03-14