Kycklingbiffar med sötpotatiskross
Den smakrika sötpotatiskrossen får ett extra djup tack vare buljongen och är ett underbart tillbehör till de saftiga kycklingbiffarna med en touch av persilja och cayennepeppar.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 49 2016
Ingredienser
Sötpotatis
Kycklingbiffar
Sallad
För alla
Läs noga ingrediensförteckningen på buljongen. Rätten innehåller ägg.
Gör glutenfri: använd glutenfritt ströbröd (kan innehålla mjölkprotein) eller po-fiber.
Gör laktosfri: använd laktosfri mjölk.
Gör mjölkproteinfri: byt ut mjölken mot soja-, havre- eller risbaserad ersättningsprodukt.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Klimatguide
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Gjort detta flera gånger, blir så gott! Vi gör en kall sås på fetaost och creme fraiche till. Oftast en stor sallad till också. Uppskattat av alla åldrar och funkar riktigt bra i matlåda också. Gör alltid dubbelt recept för att få många biffar! Blandar oftast i morötter med sötpotatisen också, blir riktigt gott.
Frida
2021-11-25Kycklingfärsen var slut, så bestämde mig för att hacka filéer fint. Blev super! Otroligt gott, och hyfsat enkelt att göra. Blev väldigt uppskattat. Ett tips är att gör något sås till. Slängde ihop en kallsås med fetaost, rödlök, olja, cream fräch och persilja.
Samuel
2018-02-22Otroligt gott och enkelt att göra! Detta recept kommer jag göra fler gånger. Mitt tips är att inte låta ströbrödet och mjölken stå en stund, för min del blev det bara jobbiga klumpar. Men jag skulle rekommendera att du låter den färdiga blandningen stå och gotta till sig en stund. När jag kommer göra kycklingbiffarna igen så kommer jag ha i mer kryddor. Värt att testa!
Louise
2017-01-10