Ajvarpasta med chorizo och persilja

9
1
Ajvarpasta med chorizo och persilja

Här möts smakfulla ingredienser som het ajvarsås, chorizo och persilja i en härlig pasta. Såsen gör du med bland annat ajvar, pressad vitlök, honung och tomat. Med både heta och söta inslag blandas ajvarsåsen med nykokt pasta för att sedan serveras med kryddig chorizo och krispig sallad.

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 22 2017

Ajvarpasta med chorizo och persilja

Ingredienser

4 portioner
4
port pasta (gärna gemelli)
150 g
sockerärtor
1/2
kruka persilja
1
romansallad

Ajvarsås

1
röd paprika
1
gul paprika
1
rödlök
1 msk
olja
2
vitlöksklyftor
2 msk
tomatpuré
1 msk
flytande honung
1 dl
ajvar relish (gärna stark)
1 dl
vatten
-
salt

Korv

2
förp chorizo (gärna iberico, à 80 g)

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på chorizon. I övrigt är rätten fri från laktos och mjölkprotein.
Gör glutenfri: använd glutenfri pasta.
Gör äggfri: använd pasta utan ägg.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

9

Kommentar

Bo

2020-12-19

Numer vår Favoritpasta! Väl balanserad och försvinnande god!

Näringsvärde per portion

Energi 2265 KJ / 543 kCal
Fett 20.1 g
Salt 3.96 g
Kolhydrater 63.9 g
Protein 22.7 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept