Ajvarpasta med chorizo och persilja
Här möts smakfulla ingredienser som het ajvarsås, chorizo och persilja i en härlig pasta. Såsen gör du med bland annat ajvar, pressad vitlök, honung och tomat. Med både heta och söta inslag blandas ajvarsåsen med nykokt pasta för att sedan serveras med kryddig chorizo och krispig sallad.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 22 2017
Ingredienser
4 portioner
4 port pasta (gärna gemelli)
150 g sockerärtor
1/2 kruka persilja
1 romansallad
Ajvarsås
1 röd paprika
1 gul paprika
1 rödlök
1 msk olja
2 vitlöksklyftor
2 msk tomatpuré
1 msk flytande honung
1 dl ajvar relish (gärna stark)
1 dl vatten
salt
Korv
2 förp chorizo (gärna iberico, à 80 g)
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2265 KJ / 543 kCal
Fett20.1 g
Salt3.96 g
Kolhydrater63.9 g
Protein22.7 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentar
Numer vår Favoritpasta! Väl balanserad och försvinnande god!
Bo
2020-12-19