Äggnudlar med sojaomelett

6
2 Klimatsmart
Äggnudlar med sojaomelett

Omelett är en klassiker, men den får sig en twist i denna rätt. Här utgör omeletten ett tillbehör som du smaksätter med soja. Huvuddelen är kokta äggnudlar och stekta grönsaker. Blanda ihop dessa med sambal oelek och soja, och servera med sesamfrö, ärtskott och limeklyftor! Smarr!

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 15 2021

Äggnudlar med sojaomelett

Ingredienser

4 portioner
4
ägg
2 msk
japansk soja
1 krm
peppar
1 tsk
olja

Nudlar

4
port äggnudlar (gärna fullkorn)
2
morötter
1/2
påse salladslök (à 125 g)
150 g
haricots verts (bönor)
1 msk
olja
1 tsk
sambal oelek
1 msk
japansk soja
1
lime
1 msk
sesamfrö
1
ask ärtskott (à 100 g)

För alla

Fri från laktos och mjölkprotein. Innehåller ägg.
Gör glutenfri: välj risnudlar eller glasnudlar.

Gör så här

Tips

Stek gärna omeletten i lite sesamolja.

Vad tyckte du om receptet?

6

Kommentarer

Sarah

2021-04-26

För lite mat till 4 personer. Annars gott.

Sara

2021-04-13

Gott och enkelt, men blev lite för lite mat för 4 personer. Hade behövts utökats

Näringsvärde per portion

Energi 1850 KJ / 434 kCal
Fett 15 g
Salt 3 g
Kolhydrater 55 g
Protein 19 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0 - 0,5 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept