Äggnudlar med sojaomelett
Omelett är en klassiker, men den får sig en twist i denna rätt. Här utgör omeletten ett tillbehör som du smaksätter med soja. Huvuddelen är kokta äggnudlar och stekta grönsaker. Blanda ihop dessa med sambal oelek och soja, och servera med sesamfrö, ärtskott och limeklyftor! Smarr!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 24 2022
Ingredienser
4 portioner
4 ägg
2 msk japansk soja
1 krm peppar
1 tsk olja
Nudlar
4 port äggnudlar (gärna fullkorn)
2 morötter
1/2 påse salladslök (à 125 g)
150 g färska haricots verts (bönor)
1 msk olja
1 tsk sambal oelek
1 msk japansk soja
1 lime
1 msk sesamfrö
1 ask ärtskott (à 100 g)
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1850 KJ / 434 kCal
Fett15 g
Salt3 g
Kolhydrater55 g
Protein19 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Ganska god men på tok för lite för fyra portioner
Göran
2022-06-14Är detta ens ett recept? Kokta nudlar, stekt ägg, orimligt lite grönsaker, noll smak. Platsar knappt i studentkorridorerna.
Kristofer
2022-06-13För lite mat till 4 personer. Annars gott.
Sarah
2021-04-26