Äggnudlar med sojaomelett

9
4 Klimatsmart
Äggnudlar med sojaomelett

Omelett är en klassiker, men den får sig en twist i denna rätt. Här utgör omeletten ett tillbehör som du smaksätter med soja. Huvuddelen är kokta äggnudlar och stekta grönsaker. Blanda ihop dessa med sambal oelek och soja, och servera med sesamfrö, ärtskott och limeklyftor! Smarr!

Ett recept från:
ICAs matkasse v 24 2022

Äggnudlar med sojaomelett

Ingredienser

4 portioner
4 ägg
2 msk japansk soja
1 krm peppar
1 tsk olja

Nudlar

4 port äggnudlar (gärna fullkorn)
2 morötter
1/2 påse salladslök (à 125 g)
150 g färska haricots verts (bönor)
1 msk olja
1 tsk sambal oelek
1 msk japansk soja
1 lime
1 msk sesamfrö
1 ask ärtskott (à 100 g)

För alla

Fri från laktos och mjölkprotein.
Gör glutenfri: välj risnudlar eller glasnudlar.
Gör äggfri: byt ut äggen mot no egg-ersättning. Byt ut äggnudlar mot risnudlar.

Gör så här

Tips

Stek gärna omeletten i lite sesamolja.

Vad tyckte du om receptet?

9

Kommentarer

Göran

2022-06-14

Ganska god men på tok för lite för fyra portioner

Kristofer

2022-06-13

Är detta ens ett recept? Kokta nudlar, stekt ägg, orimligt lite grönsaker, noll smak. Platsar knappt i studentkorridorerna.

Sarah

2021-04-26

För lite mat till 4 personer. Annars gott.

Näringsvärde per portion

Energi 1850 KJ / 434 kCal
Fett 15 g
Salt 3 g
Kolhydrater 55 g
Protein 19 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0 - 0,5 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden