Sesamnudlar med kräftor och chilidip

3
1
Sesamnudlar med kräftor och chilidip

En asieninspirerad nudelrätt med haricots verts, purjolök och paprika. Servera med kräftstjärtar, surimi, sesamfrön och en klick chilidipp baserad på matlagningsyoghurt.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 33 2011

Sesamnudlar med kräftor och chilidip

Ingredienser

4 portioner
250 g äggnudlar
250 g haricots verts (bönor)
1/2 purjolök
1 röd paprika

Chilidip

2 dl matlagningsyoghurt
3 msk sweet chili

Toppning

1 burk kräftstjärtar (à 360 g)
250 g surimi (frysta)
2 msk olja
salt och peppar
2 msk sesamfrön

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på sweetchili-såsen.
Gör glutenfri: byt ut äggnudlarna mot ris- eller glasnudlar.
Gör laktosfri: använd laktosfri matlagningsyoghurt.
Gör mjölkproteinfri: byt ut matlagningsyoghurten mot sour supreme (innehåller soja).
Gör äggfri: byt ut äggnudlarna mot ris- eller glasnudlar.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

3

Kommentar

Johan

2018-05-19

Super! Lite sesamolja i pannan var pricken över i.

Näringsvärde per portion

Energi 2404 KJ / 573 kCal
Fett 181 g
Kolhydrater 675 g
Protein 342 g
Läs mer om näringsvärden