Sesamnudlar med kräftor och chilidip | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Sesamnudlar med kräftor och chilidip

En asieninspirerad nudelrätt med haricots verts, purjolök och paprika. Servera med kräftstjärtar, surimi, sesamfrön och en klick chilidipp baserad på matlagningsyoghurt.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 33, 2011
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Tina surimin. Koka nudlarna och haricots verts enligt anvisningarna på förpackningarna. Spola dem kalla och låt rinna av.
  2. Ansa och skölj purjolöken. Dela och kärna ur paprikan, strimla den och purjolöken tunt.
  3. Smaksätt yoghurten med sweetchili.
  4. Häll av lagen från kräftstjärtarna och skär surimin i mindre bitar.
  5. Hetta upp en stekpanna och stek nudlar och grönsaker i oljan. Krydda med salt och peppar och lägg i skaldjuren.
  6. Strö över sesamfrön och servera med chilidip.

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på sweetchili-såsen.
Gör glutenfri: byt ut äggnudlarna mot ris- eller glasnudlar.
Gör laktosfri: använd laktosfri matlagningsyoghurt.
Gör mjölkproteinfri: byt ut matlagningsyoghurten mot sour supreme (innehåller soja).
Gör äggfri: byt ut äggnudlarna mot ris- eller glasnudlar.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 250 g äggnudlar
  • 250 g haricots verts
  • 1/2 purjolök
  • 1 röd paprika
Chilidip
  • 2 dl matlagningsyoghurt
  • 3 msk sweet chili
Toppning
  • 1 burk kräftstjärtar (à 360 g)
  • 250 g surimi (frysta)
  • 2 msk olja
  • salt och peppar
  • 2 msk sesamfrön
Lägg till i inköpslistan

Kupongen är laddad

Torskfilé utan skinn MSC

10 % rabatt

ICA Gott Liv 400 g

Mer info

Näringsvärde
Per portion

Energi 2404 kJ / 573 kCal