Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Nudlar med bönor och enokisvamp

En fräsch nudelrätt med dofter från det fjärran Asien är dessa äggnudlar med bönor och enokisvamp. Lök och svamp fräses samman innan du serverar dem ovanpå nudlarna som nu fått smak av sesamolja och soja.

Detta är ett recept från Buffé nr 10, 2006
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 2 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala och strimla löken. Skala och hacka vitlöken. Ansa svampen och bönorna. Skär bönorna i 4-5 cm långa bitar.
  2. Fräs löken mjuk utan att den tar färg. Tillsätt vitlöken och svampen. Salta och stek under omrörning ett par minuter.
  3. Koka bönorna mjuka i lättsaltat vatten.
  4. Koka nudlarna enligt anvisningen på paketet. Häll av vattnet och blanda med sesamolja, bönor och soja. Toppa med svampfräset.

För alla

Fri från laktos och mjölkprotein.
Gör glutenfri: välj nudlar eller pasta utan gluten.
Gör äggfri: använd nudlar eller pasta utan ägg.

Tips

Long beans smakar som mild haricots verts och kokas nästan lika länge. Äter du med kniv och gaffel, skär då inte bönorna utan servera dem tillsammans med smaksättningen och servera pastan separat.

Ingredienser

Portioner: 2
  • 1 gul lök
  • 3 vitlöksklyftor
  • 100 g enokisvamp eller annan ljus strimlad svamp
  • 100 g long beans eller haricots verts
  • 1 msk olivolja
  • 250 g äggnudlar
  • 1 msk sesamolja
  • 2 msk ljus soja
  • salt
Lägg till i inköpslistan

ICA återkallar ICA Wrap med tonfisk Läs mer