Nudlar med bönor och enokisvamp
En fräsch nudelrätt med dofter från det fjärran Asien är dessa äggnudlar med bönor och enokisvamp. Lök och svamp fräses samman innan du serverar dem ovanpå nudlarna som nu fått smak av sesamolja och soja.
Ett recept från:
Buffé nr 10, 2006
Ingredienser
2 portioner
1 gul lök
3 vitlöksklyftor
100 g enokisvamp eller annan ljus strimlad svamp
100 g long beans eller haricots verts (bönor)
1 msk olivolja
250 g äggnudlar
1 msk sesamolja
2 msk ljus soja
salt
För alla
Fri från laktos och mjölkprotein.
Gör glutenfri: välj nudlar eller pasta utan gluten.
Gör äggfri: använd nudlar eller pasta utan ägg.
Gör så här
Tips
Long beans smakar som mild haricots verts och kokas nästan lika länge. Äter du med kniv och gaffel, skär då inte bönorna utan servera dem tillsammans med smaksättningen och servera pastan separat.
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Tyvärr var rätten tråkig, inget som ska göras igen.
Mia
2022-03-04Var kan man få tag på enokisvamp??😫😫😫