Hoppa till sidans innehåll
UNDER 60 MIN | Medel

Äggakaka med äpplen och fläsk

Det här receptet på äggkaka med äpplen och fläsk är en typ av omelett som du gräddar i ugnen och serverar med stekta äpplen och fläsk samt rårörda lingon. En god och mycket smakfull rätt som går hem hos de flesta.

Detta är ett recept från Buffé nr 9, 2011
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 200°C.
  2. Smörj en ugnssäker form, ca 20 x 30 cm, eller en gjutjärnspanna, ca 24 cm i diameter (för 4 port).
  3. Vispa ihop mjöl, mjölk, salt och peppar till en slät smet. Vispa ner äggen, ett i taget. Häll smeten i formen.
  4. Grädda 30–40 minuter, den ska stelna helt.
  5. Dela, kärna ur och skär äpplet i klyftor.
  6. Stek fläsket knaprigt i smör i en stekpanna. Lägg i äpplena mot slutet och låt dem få lite färg. Servera äggakakan med fläsk, äppelklyftor och rårörda lingon.

För alla

Innehåller gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfri mjölk och laktosfritt matfett.
Gör mjölkproteinfri: ersätt mjölk med t ex Solhavre och byt smör mot mjölkfritt matfett.

Ingredienser

Portioner: 4
  • ca 400 g rimmat stekfläsk i skivor
  • 2 dl vetemjöl
  • 6 dl mjölk (3 %)
  • 7 ägg
  • 1 stort äpple
  • smör
  • salt och peppar
  • rårörda lingon till servering
Lägg till i inköpslistan

Kupongen är laddad

Valfri krydda på små glas

10 % rabatt

Santa Maria 3-80 g

Mer info

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer