Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

60 MIN | Medel

Äggakaka med äpplen och fläsk

Det här receptet på äggkaka med äpplen och fläsk är en typ av omelett som du gräddar i ugnen och serverar med stekta äpplen och fläsk samt rårörda lingon. En god och mycket smakfull rätt som går hem hos de flesta.

Detta är ett recept från Buffé nr 9, 2011
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 200°C.
  2. Smörj en ugnssäker form, ca 20 x 30 cm, eller en gjutjärnspanna, ca 24 cm i diameter (för 4 port).
  3. Vispa ihop mjöl, mjölk, salt och peppar till en slät smet. Vispa ner äggen, ett i taget. Häll smeten i formen.
  4. Grädda 30–40 minuter, den ska stelna helt.
  5. Dela, kärna ur och skär äpplet i klyftor.
  6. Stek fläsket knaprigt i smör i en stekpanna. Lägg i äpplena mot slutet och låt dem få lite färg. Servera äggakakan med fläsk, äppelklyftor och rårörda lingon.

För alla

Innehåller gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfri mjölk och laktosfritt matfett.
Gör mjölkproteinfri: ersätt mjölk med t ex Solhavre och byt smör mot mjölkfritt matfett.

Ingredienser

Portioner: 4
  • ca 400 g rimmat stekfläsk i skivor
  • 2 dl vetemjöl
  • 6 dl mjölk (3 %)
  • 7 ägg
  • 1 stort äpple
  • smör
  • salt och peppar
  • rårörda lingon till servering
Lägg till i inköpslistan