Grönskön pannkaka med grönkålschips
Förgröna den klassiska ugnspannkakan med spenat eller mangold. Mera grönt blir det till servering i form av krispiga chips på grönkål eller svartkål. Och så lite rårörda lingon på toppen!
Ett recept från:
Buffé nr 10, 2013
Ingredienser
4 portioner
Pannkakssmet
4 dl vetemjöl
8 dl mjölk
5 ägg
3/4 tsk salt
1 krm peppar
Fyllning
1 liten purjolök (à ca 175 g)
1 vitlöksklyfta
150 g färsk spenat eller strimlad mangold
2 msk smör
2 krm salt
Kålchips
ca 350 g grönkål eller svartkål
2 msk olivolja
1 msk japansk soja
Till servering
1 dl rårörda lingon
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2694 KJ / 644 kCal
Fett27 g
Salt3.15 g
Kolhydrater71 g
Protein26 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Riktigt god och mer matig.
Åsa
2022-07-21Sämsta ungspannakan jag någonsin ätit! Den var inte alls god!
Zabina
2021-04-20