Grönskön pannkaka med grönkålschips

4
1
Grönskön pannkaka med grönkålschips

Förgröna den klassiska ugnspannkakan med spenat eller mangold. Mera grönt blir det till servering i form av krispiga chips på grönkål eller svartkål. Och så lite rårörda lingon på toppen!

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 10, 2013

Grönskön pannkaka med grönkålschips

Ingredienser

4 portioner

Pannkakssmet

4 dl
vetemjöl
8 dl
mjölk
5
ägg
3/4 tsk
salt
1 krm
peppar

Fyllning

1
liten purjolök (à ca 175 g)
1
vitlöksklyfta
150 g
färsk spenat eller strimlad mangold
2 msk
smör
2 krm
salt

Kålchips

ca 350 g
grönkål eller svartkål
2 msk
olivolja
1 msk
japansk soja

Till servering

1 dl
rårörda lingon

För alla

Innehåller gluten, mjölkprotein och ägg.
Gör laktosfri: Använd laktosfria produkter av mjölk och matfett.

Gör så här

Tips

Saknar du ändå fläsket? Stek med 1 paket strimlat bacon (á 140 g för 4 portioner) när du steker purjolöken.

Vad tyckte du om receptet?

4

Kommentar

Zabina

2021-04-20

Sämsta ungspannakan jag någonsin ätit! Den var inte alls god!

Näringsvärde per portion

Energi 2694 KJ / 644 kCal
Fett 27 g
Salt 3.15 g
Kolhydrater 71 g
Protein 26 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept