Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Äggkaka

Varför inte hedra det skånska landskapet genom att baka till en redig äggkaka? Äggkakan består förutom av äggen bland annat av sidfläsk, vetemjöl och smör och är riktigt mättande och god.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Stek fläsket i en stekpanna. Lyft upp och håll varmt.
  2. Vispa ihop ägg, mjöl, mjölk, salt och peppar till en slät smet.
  3. Häll smeten i den varma stekpannan. Stick här och där med en stekspade så att lös smet kan rinna ner och stelna.
  4. När kakan har stelnat lite på ytan, vänd över den till ett grytlock eller en tallrik. Lägg smör i stekpannan och låt äggakakan försiktigt glida tillbaka i stekpannan.
  5. Grädda den andra sidan tills äggakakan stelnat helt.
  6. Stjälp upp kakan och servera med fläsket och lingonsylt.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 400 g rimmat sidfläsk i skivor
  • 7 ägg
  • 1 1/2 dl vetemjöl
  • 6 dl mjölk (3 %)
  • 1 tsk salt
  • 1 krm peppar
  • 1 msk smör
Lägg till i inköpslistan