Världens bästa tårtbotten
Den ska vara enkel att baka, bli lätt, luftig och lagom söt. Dessutom villigt låta sig delas, utan att smula eller gå sönder, därefter fyllas och dekoreras. Här är en tårtbotten som uppfyller precis alla de nämnda kraven. En riktig toppenbotten helt enkelt!
Ett recept från:
Buffé nr 4, 2014
Ingredienser
10 portioner
4 ägg
2 dl socker
1 dl vetemjöl (à 60 g)
1 dl potatismjöl (à 80 g)
1 tsk bakpulver
smör och mjöl till formen
För alla
Fri från laktos och mjölkprotein om formen smörjs med laktos-/mjölkfritt matfett.
Gör glutenfri: Byt ut vetemjöl mot 1 dl potatismjöl.
Innehåller ägg.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi675 KJ / 161 kCal
Fett3 g
Salt0.2 g
Kolhydrater29 g
Protein3 g
Kommentarer
Vad ska man tänka på vid smaksättning? Ser att någon tidigare frågat om att göra den chokladig med kakao men hittar inget svar. Funkar det att tillsätta kakao o hur mkt? Eller citron?
Jessica
2024-04-02Hej Jessica! Prova med 1/2 dl kakao eller skalet från 1 citron och lite saft och smaka på smeten så det blir lagom. Lycka till! Hälsningar Niclas
Redaktionen
2024-04-03Jag har en form på 28cm. Vill ha en hög tårta, går det att ta 1,5 smet för 12 personer då? Eller vad rekommenderar ni?
Lena
2024-03-31Hej Lena! Det borde fungera bra. Tänk på att tillagningstiden blir lite längre. HälsningarNiclas
Redaktionen
2024-04-02Har gjort denna många gånger. Det är verkligen Världens Bästa Tårtbotten.
Lise-lott
2024-03-30