Prinsesstårta med hallonsylt
Vad passar bättre in på ett kalas eller högtidsfirande än en strålande, härlig prinsesstårta? Marsipantårtan som är fylld av grädde och söt hallonsylt och övertäckt med marsipan är en favorit hos både stora och små.
Ingredienser
8 bitar
Tårtbotten
4 ägg
2 dl strösocker
1 dl vetemjöl
1 dl potatismjöl
2 tsk bakpulver
Fyllning
3 dl marsankräm
4 dl vispgrädde
2 tsk vaniljsocker
1/2 dl hallonsylt
Garnering
1 färdigt marsipanlock
ros och blad
15 st färska hallon
florsocker
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per bit
Näringsvärdet är beräknat per bit.
Energi2301 KJ / 550 kCal
Fett30 g
Salt0.5 g
Kolhydrater60 g
Protein9 g
Kommentarer
Prinsesstårta ska inte innehålla hallonsylt, blir alldeles för sött.
Lena
2023-07-18Kan man frysa in dom?
Maria
2022-03-17Tag 3dl mjölk och dubbelt så mycket pulver som det ska vara till marsansåsen
Agneta
2022-02-12