Vad passar bättre in på ett kalas eller högtidsfirande än en strålande, härlig prinsesstårta? Tårtan som är fylld av grädde och söt hallonsylt och övertäckt med marsipan är en favorit hos både stora och små.
Ingredienser
8 bitar
Tårtbotten
4 ägg
2 dl strösocker
1 dl vetemjöl
1 dl potatismjöl
2 tsk bakpulver
Fyllning
3 dl marsankräm
4 dl vispgrädde
2 tsk vaniljsocker
1/2 dl hallonsylt
Garnering
1 färdigt marsipanlock
ros och blad
15 st färska hallon
florsocker
För alla
Innehåller gluten, mjölkprotein och ägg. Gör laktosfri: välj laktosfri marsankräm och laktosfri mjölk till marsankrämen. Välj laktosfri vispgrädde.Näringsvärdet är beräknat per bit.
Gör så här
Tips
Prinsesstårtans vecka infaller 20 - 26 september. Originalreceptet gjordes på 30 -talet av hushållsläraren Jenny Åkerström då prinsessorna Margaretha, Märtha och Astrid var elever till Jenny.
Har du lagat receptet?
Tillagat (0)
Vad tyckte du om receptet?
Betyg 3.5 av 5.
329329 personer har röstat
21 st
Kommentarer
Kan man frysa in dom?
Maria
2022-03-17
Tag 3dl mjölk och dubbelt så mycket pulver som det ska vara till marsansåsen
Agneta
2022-02-12
Hur mycket marsankräm ska man göra i paket stor mellan 2,4,6,11 … portioner så fattar inte vad ni menar men 3 dl marsankräm????
Kommentarer
Kan man frysa in dom?
Maria
2022-03-17Tag 3dl mjölk och dubbelt så mycket pulver som det ska vara till marsansåsen
Agneta
2022-02-12Hur mycket marsankräm ska man göra i paket stor mellan 2,4,6,11 … portioner så fattar inte vad ni menar men 3 dl marsankräm????
Juleyma
2022-01-24