Prinsesstårta med hallonsylt

287
17
Prinsesstårta med hallonsylt

Vad passar bättre in på ett kalas eller högtidsfirande än en strålande, härlig prinsesstårta? Tårtan som är fylld av grädde och söt hallonsylt och övertäckt med marsipan är en favorit hos både stora och små.

Skriv ut
Prinsesstårta med hallonsylt

Ingredienser

8 bitar

Tårtbotten

4 ägg
2 dl strösocker
1 dl vetemjöl
1 dl potatismjöl
2 tsk bakpulver

Fyllning

3 dl marsankräm
4 dl vispgrädde
2 tsk vaniljsocker
1/2 dl hallonsylt

Garnering

1 färdigt marsipanlock
ros och blad
15 st färska hallon
florsocker

För alla

Innehåller gluten, mjölkprotein och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri mjölk i marsankrämen. Välj laktosfri vispgrädde.Näringsvärdet är beräknat per bit.

Gör så här

Tips

Prinsesstårtans vecka infaller 20 - 26 september. Originalreceptet gjordes på 30 -talet av hushållsläraren Jenny Åkerström då prinsessorna Margaretha, Märtha och Astrid var elever till Jenny.

Vad tyckte du om receptet?

287

Kommentarer

Mercy

2021-10-22

Sämst! Den var inte bra alls

Camilla

2021-09-21

Går det att byta ut mjölet till glutenfri semper mix?

Britt-marie

2021-09-15

Gjorde min första PRINSESSTÅRTA med färdiga bottnar och kallvispad vaniljkräm (vaniljsåspulver vispad enligt paletets recept på kräm) + vispad grädde efter behag. Bredde detta på de två bottnarna som jag först saftade med färdigpressad citron. På toppen lade jag en klick av vaniljkräm i mitten och bredde sedan över med grädde innan jag lade på marzipanlocket. Den blev jättegod och så enkel att göra.

Näringsvärde per portion

Energi 2200 KJ / 606 kCal
Fett 32 g
Salt 0.85 g
Kolhydrater 69 g
Protein 11 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept