Prinsesstårta med hallonsylt

313
21
Prinsesstårta med hallonsylt

Vad passar bättre in på ett kalas eller högtidsfirande än en strålande, härlig prinsesstårta? Tårtan som är fylld av grädde och söt hallonsylt och övertäckt med marsipan är en favorit hos både stora och små.

Prinsesstårta med hallonsylt

Ingredienser

8 bitar

Tårtbotten

4 ägg
2 dl strösocker
1 dl vetemjöl
1 dl potatismjöl
2 tsk bakpulver

Fyllning

3 dl marsankräm
4 dl vispgrädde
2 tsk vaniljsocker
1/2 dl hallonsylt

Garnering

1 färdigt marsipanlock
ros och blad
15 st färska hallon
florsocker

För alla

Innehåller gluten, mjölkprotein och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri marsankräm och laktosfri mjölk till marsankrämen. Välj laktosfri vispgrädde.Näringsvärdet är beräknat per bit.

Gör så här

Tips

Prinsesstårtans vecka infaller 20 - 26 september. Originalreceptet gjordes på 30 -talet av hushållsläraren Jenny Åkerström då prinsessorna Margaretha, Märtha och Astrid var elever till Jenny.

Vad tyckte du om receptet?

313

Kommentarer

Maria

2022-03-17

Kan man frysa in dom?

Agneta

2022-02-12

Tag 3dl mjölk och dubbelt så mycket pulver som det ska vara till marsansåsen

Juleyma

2022-01-24

Hur mycket marsankräm ska man göra i paket stor mellan 2,4,6,11 … portioner så fattar inte vad ni menar men 3 dl marsankräm????

Näringsvärde per portion

Energi 2301 KJ / 550 kCal
Fett 30 g
Salt 0.5 g
Kolhydrater 60 g
Protein 9 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept

Studenttårta
Hallontårta
Enkel jorgubbstårta
Påsktårta med hallon