Vårens kalastårta nummer ett – en riktig partyprinsessa! Imponera med denna proffsiga prinsesstårta med rabarberkompott, hemkokt vaniljkräm och jordgubbar. Det lila bandet blir finast med vit marsipan, med vanlig marsipan blir den lila färgen lite dovare.
Ett recept från:
Buffé
nr 4,
2014
Gör glutenfri: Använd en glutenfri tårtbotten. Kontrollera innehållet i tårtlocket eller kavla eget lock av marsipan.
Gör laktosfri: Välj laktosfri mjölk och grädde.
Innehåller ägg och mjölkprotein.
Kommentarer
Liselotte
6/26/2020Gjorde en vanligt jordgubbstårta utan marsipan med dessa två fyllningar, vilket blev en succé! Supergott!
Anna-cari
6/20/2020Mycket frisk och somrig tårta.
Frida
6/17/2020Hej, vill göra denna till midsommar men undrar vilka steg jag kan förbereda kvällen innan och om jag ska skära upp botten direkt efter ugnen eller vänta till midsommarafton?
Redaktionen ICAse
6/18/2020Hej Frida! Det går alldeles utmärkt att göra hela tårtan dagen innan. Prinsesstårtan blir till och med godare om den får stå och gotta till sig en natt i kylen. Ha en trevlig och god midsommar! Hälsningar Elina