Vit prinsesstårta med rabarber och jordgubbar

90
14
Vit prinsesstårta med rabarber och jordgubbar

Vårens kalastårta nummer ett – en riktig partyprinsessa! Imponera med denna proffsiga prinsesstårta med rabarberkompott, hemkokt vaniljkräm och jordgubbar. Det lila bandet blir finast med vit marsipan, med vanlig marsipan blir den lila färgen lite dovare.

Ett recept från:
Buffé nr 4, 2014

Vit prinsesstårta med rabarber och jordgubbar

Ingredienser

10 portioner

Tårtbotten

4 ägg
2 dl socker
1 dl vetemjöl (à 60 g)
1 dl potatismjöl (à 80 g)
1 tsk bakpulver
finrivet skal av 1/2 citron
finrivet skal av 1/2 apelsin
smör och mjöl till formen

Vaniljkräm

1 vaniljstång
1 1/2 dl mjölk
1 1/2 dl vispgrädde
3 msk socker
2 äggulor
1 msk majsstärkelse (Maizena)

Rabarberkompott

250 g rabarber
250 g frysta, tinade jordgubbar
1 dl socker
1/2 tsk äkta vaniljpulver

Garnering

röd och blå hushållsfärg
200 g vit marsipan
4 dl vispgrädde
1 färdigkavlat marsipanlock (gärna vitt)

För alla

Gör glutenfri: Använd en glutenfri tårtbotten. Kontrollera innehållet i tårtlocket eller kavla eget lock av marsipan.
Gör laktosfri: Välj laktosfri mjölk och grädde.
Innehåller ägg och mjölkprotein.

Gör så här

Tårtbotten

Vaniljkräm

Rabarberkompott

Garnering

Bygg tårtan så här:

Anvisningen gäller för 10 portioner. Se gärna Buffés matfilm på hur man fyller och dekorerar tårtan här.

Vad tyckte du om receptet?

90

Kommentarer

Nina

2021-05-07

Synd att det inte jordgubbar står med som ingrediens till garnering, nu missade jag ju det :-(

Liselotte

2020-06-26

Gjorde en vanligt jordgubbstårta utan marsipan med dessa två fyllningar, vilket blev en succé! Supergott!

Anna-cari

2020-06-20

Mycket frisk och somrig tårta.

Näringsvärde per portion

Energi 2674 KJ / 639 kCal
Fett 36 g
Salt 0.29 g
Kolhydrater 68 g
Protein 10 g
Läs mer om näringsvärden