Vit prinsesstårta med rabarber och jordgubbar
Vårens kalastårta nummer ett – en riktig partyprinsessa! Imponera med denna proffsiga prinsesstårta med rabarberkompott, hemkokt vaniljkräm och jordgubbar. Det lila bandet blir finast med vit marsipan, med vanlig marsipan blir den lila färgen lite dovare.
Ett recept från:
Buffé nr 4, 2014
Ingredienser
10 portioner
Tårtbotten
4 ägg
2 dl socker
1 dl vetemjöl (à 60 g)
1 dl potatismjöl (à 80 g)
1 tsk bakpulver
finrivet skal av 1/2 citron
finrivet skal av 1/2 apelsin
smör och mjöl till formen
Vaniljkräm
1 vaniljstång
1 1/2 dl mjölk
1 1/2 dl vispgrädde
3 msk socker
2 äggulor
1 msk majsstärkelse (Maizena)
Rabarberkompott
250 g rabarber
250 g frysta, tinade jordgubbar
1 dl socker
1/2 tsk äkta vaniljpulver
Garnering
röd och blå hushållsfärg
200 g vit marsipan
4 dl vispgrädde
1 färdigkavlat marsipanlock (gärna vitt)
jordgubbar
Gör så här
Tårtbotten
Vaniljkräm
Rabarberkompott
Garnering
Bygg tårtan så här:Anvisningen gäller för 10 portioner. Se gärna vår film och matskola om hur man gör en prinsesstårta på konditorvis.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2674 KJ / 639 kCal
Fett36 g
Salt0.29 g
Kolhydrater68 g
Protein10 g
Kommentarer
Synd att det inte jordgubbar står med som ingrediens till garnering, nu missade jag ju det :-(
Nina
2021-05-07Gjorde en vanligt jordgubbstårta utan marsipan med dessa två fyllningar, vilket blev en succé! Supergott!
Liselotte
2020-06-26Mycket frisk och somrig tårta.
Anna-cari
2020-06-20