Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Drömtårta med hjortronsylt

Gluten-, laktos- och mjölkproteinfri rulltårta här fylld med hjortronsylt. Variera fyllningen efter säsong; hallon, blåbär, jordgubbar eller varför inte äpple? Passar alla!

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 20 skivor portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

Så här gör du- texten är avsedd för 20 bitar.

  1. Sätt ugnen på 250°C.
  2. Lägg ett bakplåtspapper i en långpanna, 30x40 cm. Smörj det med matfett.
  3. Vispa ägg och 1 1/2 dl socker pösigt. Blanda potatismjöl, kakao och bakpulver. Sikta ner det i smeten och vänd runt så att allt blandas.
  4. Bre ut smeten i långpannan. Grädda mitt i ugnen ca 5 minuter.
  5. Stjälp upp kakan på sockrat papper (1/2 dl socker). Dra bort papperet som kakan gräddats på. Låt den kallna.
  6. Fyllning: Bred sylten över kakan och rulla ihop. Rulla in den i plastfolie och lägg den med skarven ner. Låt rulltårtan ligga kallt en stund innan den ska skäras.

För alla

Innehåller ägg.
Fri från gluten, sojaprotein, laktos och mjölkprotein.

Näringsberäkningen är beräknad per skiva.

Ingredienser

Portioner: 20 skivor
  • 3 ägg
  • 2 dl socker
  • 5 msk potatismjöl (5 msk motsvarar 60 g)
  • 2 msk kakao
  • 1 tsk bakpulver
Fyllning
  • 2 dl hjortronsylt
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 300 kJ / 72 kCal