Glutenfri prinsesstårta
Denna prinsesstårta är en riktig sagotårta som dessutom är helt fri från gluten, laktos och ägg. Färga marsipan och gör egna blad och rosor – låt gärna alla få varsin!
Ett recept från:
Buffé nr 3, 2012
Ingredienser
10 bitar
100 g laktosfritt smör
2 dl rismjöl
1 dl socker
1 1/2 dl potatismjöl
3 tsk bakpulver
1 msk vaniljsocker
5 msk äppelmos
1 dl varmt vatten
1 1/2 dl hallonsylt
laktosfritt smör till formen
rismjöl till formen
Vaniljgrädde
4/5 dl socker
1 1/2 msk majsstärkelse (Maizena)
1 1/2 dl laktosfri mjölk
1 msk vaniljsocker
5 dl laktosfri vispgrädde
Dekorering
1 färdigkavlat marsipanlock eller marsipanblad (färdiga eller egengjorda)
marsipanrosor (färdiga eller egengjorda)
För alla
Fri från gluten, laktos och ägg.
Gör mjölkproteinfri: använd mjölkfritt margarin, ersätt mjölk med havre, riseller sojabaserad mjölkersättning, ersätt grädden med sojaeller havrebaserad gräddersättning (vispbar).
Gör så här
Tips
I bakhyllan finns även olika sorters färgad, smaksatt marsipan. Välj mellan jordgubb, päron, banan och vanilj.
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Fel. En operatårta, inte en prinsesstårta. Lär er skillnaden!
Lenny
2021-03-21Vill varna för färdiggjorda marsipanlock som kan vara utbakade med vetemjöl
Helena
2012-04-26