Glutenfri prinsesstårta
Denna prinsesstårta är en riktig sagotårta som dessutom är helt fri från gluten, laktos och ägg. Färga marsipan och gör egna blad och rosor – låt gärna alla få varsin!
Ett recept från:
Buffé nr 3, 2012
Ingredienser
10 bitar
100 g laktosfritt smör
2 dl rismjöl
1 dl socker
1 1/2 dl potatismjöl
3 tsk bakpulver
1 msk vaniljsocker
5 msk äppelmos
1 dl varmt vatten
1 1/2 dl hallonsylt
laktosfritt smör till formen
rismjöl till formen
Vaniljgrädde
4/5 dl socker
1 1/2 msk majsstärkelse (Maizena)
1 1/2 dl laktosfri mjölk
1 msk vaniljsocker
5 dl laktosfri vispgrädde
Dekorering
1 färdigkavlat marsipanlock eller marsipanblad (färdiga eller egengjorda)
marsipanrosor (färdiga eller egengjorda)
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Fel. En operatårta, inte en prinsesstårta. Lär er skillnaden!
Lenny
2021-03-21Vill varna för färdiggjorda marsipanlock som kan vara utbakade med vetemjöl
Helena
2012-04-26