Världens bästa tårtbotten

1195
107
Världens bästa tårtbotten

Den ska vara enkel att baka, bli lätt, luftig och lagom söt. Dessutom villigt låta sig delas, utan att smula eller gå sönder, därefter fyllas och dekoreras. Här är en tårtbotten som uppfyller precis alla de nämnda kraven. En riktig toppenbotten helt enkelt!

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 4, 2014

Världens bästa tårtbotten

Ingredienser

10 portioner
4 ägg
2 dl socker
1 dl vetemjöl (à 60 g)
1 dl potatismjöl (à 80 g)
1 tsk bakpulver
smör och mjöl till formen

För alla

Fri från laktos och mjölkprotein om formen smörjs med laktos-/mjölkfritt matfett.
Gör glutenfri: Byt ut vetemjöl mot 1 dl potatismjöl.
Innehåller ägg.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

1195

Kommentarer

Cecilia

2021-10-22

Jag tycker att receptet ær jættebra! Enkelt, snabbt och så blir tårtbottnen høg och fluffig. Skal prøva med choklad i en dag. :-)

Elina

2021-09-25

Jättebra recept! Används alltid hos oss på senare tid när det är dags för tårta. Fluffig, hög och väldigt god tårtbotten!

Malin

2021-09-06

Sämsta någonsin! Torr och smaklös. Liknar köpta bottnar. T.o.m. smeten var trist i smaken, smakade mest mjöl. Den blev hög och fin och gick lätt att dela men det väger inte upp betyget tyvärr. Jag har bakat med samma recept i alla år och många tårtor har det blivit. Fick plötsligt idén att prova ett nytt recept på bottnar och valde då detta. Men som jag blev besviken. Jag brukar alltid baka tårtor kvällen innan kalaset för att bottnarna ska få safta till sig lite av fyllningen. Men inte ens dagen efter kalaset när resterna av tårtan skulle ätas upp hade bottnarna sugit åt sig en gnutta av jorgubbsmousse eller vaniljkräm. Konstigt torr våning i tårtan bara. Aldrig mer detta recept!

Näringsvärde per portion

Energi 675 KJ / 161 kCal
Fett 3 g
Salt 0.2 g
Kolhydrater 29 g
Protein 3 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept