Världens bästa tårtbotten

711
89
Världens bästa tårtbotten

Den ska vara enkel att baka, bli lätt, luftig och lagom söt. Dessutom villigt låta sig delas, utan att smula eller gå sönder, därefter fyllas och dekoreras. Här är en tårtbotten som uppfyller precis alla de nämnda kraven. En riktig toppenbotten helt enkelt!

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 4, 2014

Världens bästa tårtbotten

Ingredienser

10 portioner
4
ägg
2 dl
socker
1 dl
vetemjöl (à 60 g)
1 dl
potatismjöl (à 80 g)
1 tsk
bakpulver
-
smör och mjöl till formen

För alla

Fri från laktos och mjölkprotein om formen smörjs med laktos-/mjölkfritt matfett.
Gör glutenfri: Byt ut vetemjöl mot 1 dl potatismjöl.
Innehåller ägg.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

711

Kommentarer

Linda

2021-05-14

Blev helt perfekt vid första försöket! Luftig och god. Siktade ner vaniljsocker och la till en tesked bakpulver (2tsk) istället för en som det står. Kortade ner tiden till 20min.

Erica

2021-04-25

Trodde att detta var samma recept som jag brukar göra så följde det. Min botten blev inte alls lika hög och fin som vanligt. Skillnaden? En till tesked bakpulver. Nu är en ny botten i ugnen och den är så fin

Paulina

2021-04-24

Bra recept! Lyckas varje gång!!

Näringsvärde per portion

Energi 675 KJ / 161 kCal
Fett 3 g
Salt 0.2 g
Kolhydrater 29 g
Protein 3 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept