Den ska vara enkel att baka, bli lätt, luftig och lagom söt. Dessutom villigt låta sig delas, utan att smula eller gå sönder, därefter fyllas och dekoreras. Här är en tårtbotten som uppfyller precis alla de nämnda kraven. En riktig toppenbotten helt enkelt!
Ett recept från:
Buffé nr 4, 2014
Fri från laktos och mjölkprotein om formen smörjs med laktos-/mjölkfritt matfett.
Gör glutenfri: Byt ut vetemjöl mot 1 dl potatismjöl.
Innehåller ägg.
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Hej! Tack för era proffsiga recept! Tror ni denna går att göra i brödform? Ska bygga ett M till min dotters dop..:)
Sofia
2023-09-27Hej Sofia! Tack för din kommentar, vi blir så glada att höra att du uppskattar våra recept. ❤ Se bara till att smeten får plats i brödformen och om den inte gör det så gör i två formar. Du kan behöva justera tiden i ugnen också. I annat fall , kan du göra tårtbotten i långpanna (https://www.ica.se/recept/tartbotten-i-langpanna-599032/) och skära ut och använda överblivna bitar till att bygga på höjden, eller kanske göra en alldeles egen minibakelse till din dotter. 😊 Hälsningar Elina
Redaktionen
2023-09-28Supergod och fluffig tårtbotten! Gör precis som det står så blir den perfekt! Viktigt att sikta mjölblandningen, det är verkligen värt för bästa resultat.
Marica
2023-09-18Pröva gärna att smaksätta med kanel. Blir en grym äppeltårta! Mycket bra recept.
Claes
2023-09-15