Världens bästa tårtbotten

Betyg 4 av 5.2157 personer har röstat
Receptet har 227 kommentarer
Världens bästa tårtbotten

Den ska vara enkel att baka, bli lätt, luftig och lagom söt. Dessutom villigt låta sig delas, utan att smula eller gå sönder, därefter fyllas och dekoreras. Här är en tårtbotten som uppfyller precis alla de nämnda kraven. En riktig toppenbotten helt enkelt!

Ett recept från:
Buffé nr 4, 2014

Världens bästa tårtbotten

Ingredienser

10 portioner
4 ägg
2 dl socker
1 dl vetemjöl (à 60 g)
1 dl potatismjöl (à 80 g)
1 tsk bakpulver
smör och mjöl till formen

Gör så här

00:03:00
00:30:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

Detta recept får 5/5 stjärnor. Enkelt att följa, gott, och passar nybörjaren bra. Jag hade inget potatismjöl hemma, så jag ersatte faktiskt mängden potatismjöl med vanligt vetemjöl. (Jag använde vetemjöl special till detta recept.) Denna sats räcker till tre stycken tunna tårtbottnar eller till två lite mer ordentliga. Är man inte mästare på att dela bottnar jämnt och fint rekommenderar jag att man räknar en sats som endast två bottnar - det blir lättare! Jag önskade totalt fyra bottnar till min tårta, så jag bakade två satser. En sats i vardera springform. I ugnen trivdes smeten perfekt i 30 min vid angivet gradantal (ej varmluft), på näst nedersta falsen. Nämnas bör att jag klädde min springform med bakplåtspapper i botten, och smörade kanterna. På så vis kunde jag enkelt lyfta upp tårtbottnen med hjälp av bakplåtspappret och placera det på galler för lite snabbare svalning. Det gick alldeles utmärkt att skära upp bottnen ungefär en timme senare. - Så har man bråttom är det fullt genomförbart! Jag fyllde tårtan med passerad hallonsylt för att slippa kärnorna. Samt ett lager vaniljkräm, och ett lager med min favorit, mosad banan. Sen klädde jag tårtan i grädde. Där på ett marsipanlock! Det blev en hög och tjusig tårta! Skulle uppskatta att den räcker till ungefär 8-10 tårtsugna vuxna.

Jessica

2025-07-10

Super enkel å god

Annette

2025-07-04

Väldigt irriterande att det inte står skrivet i recepet, vilken typ av ugn gradantalet gäller!?! Varmluftsugn el vanlig ugn?

Maria

2025-06-28

Hej Maria! Vi provlagar alla våra recept på vanlig över-undervärme, om inte något annat anges i receptet. Vänliga hälsningar Leif

ICA-köket

2025-06-30

Näringsvärde per portion

Energi675 KJ / 161 kCal
Fett3 g
Salt0.2 g
Kolhydrater29 g
Protein3 g

Testa liknande recept

Citron- och hallonmoussetårta
Betyg 3.4 av 5.124 personer har röstat
Receptet har 4 kommentarer
Receptet tar Över 60 min att tillaga
Receptet har Avancerad svårighetsgrad
Enkel tårtbotten
Betyg 3 av 5.79 personer har röstat
Receptet har 10 kommentarer
Receptet tar Under 60 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad
Drömtårta med hjortronsylt
Betyg 2.7 av 5.39 personer har röstat
Receptet har 1 kommentarer
Receptet tar Under 30 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad
Prinsesstårta med hallonsylt
Betyg 3.6 av 5.375 personer har röstat
Receptet har 25 kommentarer
Receptet tar Över 60 min att tillaga
Receptet har Avancerad svårighetsgrad
Gräddtårta
Betyg 4 av 5.61 personer har röstat
Receptet har 5 kommentarer
Receptet tar Under 60 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad
Glutenfri prinsesstårta
Betyg 2.6 av 5.58 personer har röstat
Receptet har 3 kommentarer
Receptet tar Över 60 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad