Världens bästa tårtbotten

514
78
Världens bästa tårtbotten

Den ska vara enkel att baka, bli lätt, luftig och lagom söt. Dessutom villigt låta sig delas, utan att smula eller gå sönder, därefter fyllas och dekoreras. Här är en tårtbotten som uppfyller precis alla de nämnda kraven. En riktig toppenbotten helt enkelt!

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 4, 2014

Världens bästa tårtbotten

Ingredienser

10 portioner
4
ägg
2 dl
socker
1 dl
vetemjöl (à 60 g)
1 dl
potatismjöl (à 80 g)
1 tsk
bakpulver
-
smör och mjöl till formen

För alla

Fri från laktos och mjölkprotein om formen smörjs med laktos-/mjölkfritt matfett.
Gör glutenfri: Byt ut vetemjöl mot 1 dl potatismjöl.
Innehåller ägg.

Över 60 minuter

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

514

Kommentarer

Jakob

12/30/2020

Ägg o socker ska vispas i ca 10 min då blir de en pösig o fin botten

Cecilia

12/20/2020

Blev bra när den hade stått lite mer än 45 minuter i 175 grader.

Praise-el

12/18/2020

I used Liselott and got a good fluffy cake...

Näringsvärde per portion

Energi 675 KJ / 161 kCal
Fett 3 g
Salt 0.2 g
Kolhydrater 29 g
Protein 3 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept