Världens bästa tårtbotten

1492
124
Världens bästa tårtbotten

Den ska vara enkel att baka, bli lätt, luftig och lagom söt. Dessutom villigt låta sig delas, utan att smula eller gå sönder, därefter fyllas och dekoreras. Här är en tårtbotten som uppfyller precis alla de nämnda kraven. En riktig toppenbotten helt enkelt!

Ett recept från:
Buffé nr 4, 2014

Världens bästa tårtbotten

Ingredienser

10 portioner
4 ägg
2 dl socker
1 dl vetemjöl (à 60 g)
1 dl potatismjöl (à 80 g)
1 tsk bakpulver
smör och mjöl till formen

För alla

Fri från laktos och mjölkprotein om formen smörjs med laktos-/mjölkfritt matfett.
Gör glutenfri: Byt ut vetemjöl mot 1 dl potatismjöl.
Innehåller ägg.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

1492

Kommentarer

Susanne

2022-06-14

Bra recept. Lade till ett extra ägg och 1 tsk vaniljsocker. Bytte ut vetemjöl mot majsmjöl för glutenfritt. Vispade 4 min. Hög och fin botten med smak av vanilj.

Nigel

2022-06-12

Riktigt bra resultat. Hög luftig och lagom i smak som gör fyllningarna rättvisa.

Louise

2022-06-11

”Världens bästa” tål ju helt klart att diskuteras. Det här är riktigt bra om man vill ha en smulig sammanfallande och helt smaklös tårtbotten. För oss andra är den helt vedervärdig. Den är fuktig har fin höjd men upplever den som ohyggligt torr och smuligt, jag är så besviken! Det finns massor av recept, välj ett av dem istället.

Näringsvärde per portion

Energi 675 KJ / 161 kCal
Fett 3 g
Salt 0.2 g
Kolhydrater 29 g
Protein 3 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept

Hallontårta
Banana bread
Enhörningstårta
Cookie-kladdkaka
Studenttårta
Jordgubbstårta