Världens bästa tårtbotten

Betyg 4 av 5.
1983 personer har röstat
199
Världens bästa tårtbotten

Den ska vara enkel att baka, bli lätt, luftig och lagom söt. Dessutom villigt låta sig delas, utan att smula eller gå sönder, därefter fyllas och dekoreras. Här är en tårtbotten som uppfyller precis alla de nämnda kraven. En riktig toppenbotten helt enkelt!

Ett recept från:
Buffé nr 4, 2014

Världens bästa tårtbotten

Ingredienser

10 portioner
4   ägg
2 dl  socker
1 dl  vetemjöl (à 60 g)
1 dl  potatismjöl (à 80 g)
1 tsk  bakpulver
smör och mjöl till formen

För alla

Fri från laktos och mjölkprotein om formen smörjs med laktos-/mjölkfritt matfett.
Gör glutenfri: Byt ut vetemjöl mot 1 dl potatismjöl.
Innehåller ägg.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4 av 5.
1983 personer har röstat

Kommentarer

Har aldrig misslyckats med denna Och jag kan inte baka

Jan

2024-07-06

Pratar vi varmluft ? ( eller undervärme ? Över- och undervärme ?? ) Bästa att anger sånt i receptet :-)

Monika

2024-07-06

Hej Monika! Alla ICAs recept är skrivna för över- och undervärme, om inte annat tydligt anges. Vänliga hälsningar Harriet

Redaktionen

2024-07-08

Enkel luftig och god

Christina

2024-06-28

Näringsvärde per portion

Energi675 KJ / 161 kCal
Fett3 g
Salt0.2 g
Kolhydrater29 g
Protein3 g

Testa liknande recept

Citron- och hallonmoussetårta
Betyg 3.3 av 5.
123 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Enkel tårtbotten
Betyg 3 av 5.
76 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Prinsesstårta med hallonsylt
Betyg 3.6 av 5.
351 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Drömtårta med hjortronsylt
Betyg 2.7 av 5.
39 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Gräddtårta
Betyg 3.9 av 5.
53 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Glutenfri prinsesstårta
Betyg 2.6 av 5.
57 personer har röstat
Över 60 min att tillaga