Enkel tårtbotten
Ett enkelt recept på hemmagjord tårtbotten. Tårtor med botten du gör själv är festligare och blir billigare än om du köper färdiga bottnar. Du gör din tårtbotten av ägg, socker, mjöl, potatismjöl och bakpulver.
Ingredienser
10 bitar
4 ägg
2 dl socker
1 dl vetemjöl
1 dl potatismjöl
1 tsk bakpulver
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per bit
Näringsvärdet är beräknat på hela satsen.
Energi6222 KJ / 1487 kCal
Fett22 g
Salt1.78 g
Kolhydrater283 g
Protein32 g
Kommentarer
Bästa tårtbotten. Jag tar 2 tsk bakpulver, 200 gr i 25-30 min. För glutenfritt ta 2 dl potatismjöl istf 1 dl vetemjöl o 1 dl potatismjöl.
Berit
2022-07-23Gjorde exakt som det står i receptet. Resultatet va ett tunnt tårtbotten som knappt gick att klyvna i mitten. Tråkigt! Den såg fantastisk ut i ugnen men sjönk helt plötsligt. Är van att baka...
Pia
2020-07-13Hej Pia! Vad tråkigt att höra att det inte blev bra. Det är tyvärr svårt att veta vad som kan ha gått fel när du bakade men det låter nästan som att bakpulvret saknades i smeten... I övrigt är viktigt att inte vispa smeten för länge heller och försiktigt vända ner/sikta i mjölet då man vill gärna behålla så mycket luft som möjligt i smeten. Det är även viktigt att inte öppna ugnsluckan under tiden den gräddas. Hoppas att du vill ge receptet en andra chans! Hälsningar Elina
Redaktionen
2020-07-13kan man grädda bara tills smeten inte längre fastnar på en provsticka ? Min känns klar efter 20 min :D
Linnea
2020-05-13Hej Linnea! Ja, självklart ska man grädda bara tills smeten inte fastnar på stickan. Alla ugnar är olika som bekant. ;) Hälsningar Elina
Redaktionen
2020-05-14