Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

Enkel tårtbotten

(312)
60 MIN | Medel
Kommentarer
Spara
Börja laga

Ett enkelt recept på hemmagjord tårtbotten. Tårtor med botten du gör själv är festligare och blir billigare än om du köper färdiga bottnar. Du gör din tårtbotten av ägg, socker, mjöl, potatismjöl och bakpulver.

Ingredienser

Portioner: 10 bitar
  • 4 ägg
  • 2 dl socker
  • 1 dl vetemjöl
  • 1 dl potatismjöl
  • 1 tsk bakpulver
Lägg till i inköpslistan

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 10 bitar portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 175°C.
  2. Smörj och bröa noga en rund form, ca 26 cm i diameter (för 10 bitar).
  3. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda vetemjöl, potatismjöl och bakpulver väl i en separat skål. Rör ner mjölet i äggblandningen. Häll smeten i formen.
  4. Grädda ca 40 minuter i nedre delen av ugnen. Låt svalna.
  5. Klyv tårtbotten i två halvor.

För alla

Fri från mjölk men innehåller gluten och ägg.