Ett enkelt recept på hemmagjord tårtbotten. Tårtor med botten du gör själv är festligare och blir billigare än om du köper färdiga bottnar. Du gör din tårtbotten av ägg, socker, mjöl, potatismjöl och bakpulver.
Fri från mjölk men innehåller gluten och ägg.
Näringsvärdet är beräknat på hela satsen.
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Berit
2022-07-23Bästa tårtbotten. Jag tar 2 tsk bakpulver, 200 gr i 25-30 min. För glutenfritt ta 2 dl potatismjöl istf 1 dl vetemjöl o 1 dl potatismjöl.
Pia
2020-07-13Gjorde exakt som det står i receptet. Resultatet va ett tunnt tårtbotten som knappt gick att klyvna i mitten. Tråkigt! Den såg fantastisk ut i ugnen men sjönk helt plötsligt. Är van att baka...
Redaktionen ICAse
2020-07-13Hej Pia! Vad tråkigt att höra att det inte blev bra. Det är tyvärr svårt att veta vad som kan ha gått fel när du bakade men det låter nästan som att bakpulvret saknades i smeten... I övrigt är viktigt att inte vispa smeten för länge heller och försiktigt vända ner/sikta i mjölet då man vill gärna behålla så mycket luft som möjligt i smeten. Det är även viktigt att inte öppna ugnsluckan under tiden den gräddas. Hoppas att du vill ge receptet en andra chans! Hälsningar Elina
Linnea
2020-05-13kan man grädda bara tills smeten inte längre fastnar på en provsticka ? Min känns klar efter 20 min :D
Redaktionen ICAse
2020-05-14Hej Linnea! Ja, självklart ska man grädda bara tills smeten inte fastnar på stickan. Alla ugnar är olika som bekant. ;) Hälsningar Elina