Enkel tårtbotten

71
10
Enkel tårtbotten

Ett enkelt recept på hemmagjord tårtbotten. Tårtor med botten du gör själv är festligare och blir billigare än om du köper färdiga bottnar. Du gör din tårtbotten av ägg, socker, mjöl, potatismjöl och bakpulver.

Enkel tårtbotten

Ingredienser

10 bitar
4 ägg
2 dl socker
1 dl vetemjöl
1 dl potatismjöl
1 tsk bakpulver

För alla

Fri från mjölk men innehåller gluten och ägg.

Näringsvärdet är beräknat på hela satsen.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

71

Kommentarer

Berit

2022-07-23

Bästa tårtbotten. Jag tar 2 tsk bakpulver, 200 gr i 25-30 min. För glutenfritt ta 2 dl potatismjöl istf 1 dl vetemjöl o 1 dl potatismjöl.

Pia

2020-07-13

Gjorde exakt som det står i receptet. Resultatet va ett tunnt tårtbotten som knappt gick att klyvna i mitten. Tråkigt! Den såg fantastisk ut i ugnen men sjönk helt plötsligt. Är van att baka...

Redaktionen ICAse

2020-07-13

Hej Pia! Vad tråkigt att höra att det inte blev bra. Det är tyvärr svårt att veta vad som kan ha gått fel när du bakade men det låter nästan som att bakpulvret saknades i smeten... I övrigt är viktigt att inte vispa smeten för länge heller och försiktigt vända ner/sikta i mjölet då man vill gärna behålla så mycket luft som möjligt i smeten. Det är även viktigt att inte öppna ugnsluckan under tiden den gräddas. Hoppas att du vill ge receptet en andra chans! Hälsningar Elina

Linnea

2020-05-13

kan man grädda bara tills smeten inte längre fastnar på en provsticka ? Min känns klar efter 20 min :D

Redaktionen ICAse

2020-05-14

Hej Linnea! Ja, självklart ska man grädda bara tills smeten inte fastnar på stickan. Alla ugnar är olika som bekant. ;) Hälsningar Elina

Näringsvärde per portion

Energi 6222 KJ / 1487 kCal
Fett 22 g
Salt 1.78 g
Kolhydrater 283 g
Protein 32 g
Läs mer om näringsvärden