Vild taco med inlagd rödlök
Bjud på vild tacofest där den klassiska tacoköttfärsen byts ut mot grillad, tacokryddad fransyska av hjort. Skär köttet i tunna skivor och servera med valfria tillbehör, men missa för allt i världen inte den inlagda rödlöken!
Ett recept från:
Buffé nr 10, 2013
Ingredienser
4 portioner
800 g fransyska av viltkött (t ex hjort)
Marinad
1 vitlöksklyfta
1 röd chilifrukt (t ex spansk peppar)
1/2 tsk hel eller malen spiskummin
1/2 tsk hel eller malen koriander
1 tsk flingsalt
2 msk färskpressad limejuice
3 msk olivolja
Inlagd rödlök
2 rödlökar
1/2 dl ättiksprit (12 %)
3/4 dl socker
2 dl vatten
1 krm salt
Förslag på tillbehör
150 g fetaost i tärningar
2 avokado i skivor
1 lime i klyftor
1 kruka hackad färsk koriander
1 strimlad röd chilifrukt (t ex spansk peppar)
gärna stark chilisås
hembakta eller färdiga tortillabröd
För alla
Fri från ägg.
Gör glutenfri: Servera med glutenfria tortillabröd eller tacoskal.
Gör laktosfri: Välj laktosfri fetaost.
Gör mjölkproteinfri: Byt fetaost mot mjölkfritt alternativ, t ex tofu, eller uteslut den.
Gör så här
Tips
Hjortfransyskan kan ersättas med biff eller rostas av nöt.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3476 KJ / 831 kCal
Fett38 g
Salt4.8 g
Kolhydrater60 g
Protein59 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer