Vild taco med inlagd rödlök

57
0
Vild taco med inlagd rödlök

Bjud på vild tacofest där den klassiska tacoköttfärsen byts ut mot grillad, tacokryddad fransyska av hjort. Skär köttet i tunna skivor och servera med valfria tillbehör, men missa för allt i världen inte den inlagda rödlöken!

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 10, 2013

Vild taco med inlagd rödlök

Ingredienser

4 portioner
800 g
fransyska av viltkött (t ex hjort)

Marinad

1
vitlöksklyfta
1
röd chilifrukt (t ex spansk peppar)
1/2 tsk
hel eller malen spiskummin
1/2 tsk
hel eller malen koriander
1 tsk
flingsalt
2 msk
färskpressad limejuice
3 msk
olivolja

Inlagd rödlök

2
rödlökar
1/2 dl
ättiksprit (12 %)
3/4 dl
socker
2 dl
vatten
1 krm
salt

Förslag på tillbehör

150 g
fetaost i tärningar
2
avokado i skivor
1
lime i klyftor
1
kruka hackad färsk koriander
1
strimlad röd chilifrukt (t ex spansk peppar)
-
gärna stark chilisås
-
hembakta eller färdiga tortillabröd

För alla

Fri från ägg.
Gör glutenfri: Servera med glutenfria tortillabröd eller tacoskal.
Gör laktosfri: Välj laktosfri fetaost.
Gör mjölkproteinfri: Byt fetaost mot mjölkfritt alternativ, t ex tofu, eller uteslut den.

Över 60 minuter

Gör så här

Tips

Hjortfransyskan kan ersättas med biff eller rostas av nöt.

Vad tyckte du om receptet?

57

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 3476 KJ / 831 kCal
Fett 38 g
Salt 4.8 g
Kolhydrater 60 g
Protein 59 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept