Vild taco med inlagd rödlök

Betyg 3.3 av 5.
61 personer har röstat
0
Vild taco med inlagd rödlök

Bjud på vild tacofest där den klassiska tacoköttfärsen byts ut mot grillad, tacokryddad fransyska av hjort. Skär köttet i tunna skivor och servera med valfria tillbehör, men missa för allt i världen inte den inlagda rödlöken!

Ett recept från:
Buffé nr 10, 2013

Vild taco med inlagd rödlök

Ingredienser

4 portioner
800 g fransyska av viltkött (t ex hjort)

Marinad

1 vitlöksklyfta
1 röd chilifrukt (t ex spansk peppar)
1/2 tsk hel eller malen spiskummin
1/2 tsk hel eller malen koriander
1 tsk flingsalt
2 msk färskpressad limejuice
3 msk olivolja

Inlagd rödlök

2 rödlökar
1/2 dl ättiksprit (12 %)
3/4 dl socker
2 dl vatten
1 krm salt

Förslag på tillbehör

150 g fetaost i tärningar
2 avokado i skivor
1 lime i klyftor
1 kruka hackad färsk koriander
1 strimlad röd chilifrukt (t ex spansk peppar)
gärna stark chilisås
hembakta eller färdiga tortillabröd

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.3 av 5.
61 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi3476 KJ / 831 kCal
Fett38 g
Salt4.8 g
Kolhydrater60 g
Protein59 g

Testa liknande recept

Beandillas med svarta bönor och avokado
Betyg 3.7 av 5.
98 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Susannes vilda sås
Betyg 3.5 av 5.
2 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Vild pastasallad
Betyg 3.8 av 5.
4 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Under 60 min att tillaga
Grillad tonfisk tostada med gurksallad
Betyg 4.9 av 5.
15 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Dip med torkat viltkött och rödlök
Betyg 3.3 av 5.
18 personer har röstat
Under 30 min att tillaga