Picklade chilifrukter

Betyg 4.3 av 5.
31 personer har röstat
8
Picklade chilifrukter

Precis som man kan pickla lök, grönsaker och andra råvaror, kan man också pickla chili. De heta chilifrukterna får då en angenäm sötsyrlig smakton som gör dem till en utsökt krydda att piffa upp guacamole, hummus, tomatsalsa eller varför inte köttfärssåsen!

Ett recept från:
Buffé nr 5, 2016

Picklade chilifrukter

Ingredienser

1 burk
10 chilifrukter (gärna olika sorter)
2 - 3 vitlöksklyftor
2 dl ättiksprit (12%)
4 dl vatten
3/4 dl strösocker
1 msk senapsfrön
1 tsk korianderfrön (alternativt 1 tsk hela svartpepparkorn eller 1 tsk anis)

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.3 av 5.
31 personer har röstat

Kommentarer

Tack för svar 🥰

Ketty

2023-08-17

Hur länge håller den si

Ketty

2023-08-14

Hej Ketty! Så länge du har använt rena redskap vid tillagning så håller den i flera månader. En oöppnad burk kan förvaras i skafferiet medan en öppnad burk ska förvaras i kylen. Kom ihåg att använda rena redskap även när du tar av chilin. Bästa sättet att avgöra hållbarheten är helt enkelt att titta, lukta och smaka. Hoppas att du gillar receptet! Hälsningar Elina

Redaktionen

2023-08-14

Hur använder du chilin sedan?

Kerstin

2022-09-25

Hej Kerstin! Du kan använda chilin som smaksättning till maten. Du kan skära upp den eller mixa/blanda i maten. Hoppas att du gillar receptet! Hälsningar Elina

Redaktionen

2022-09-26

Testa liknande recept

Hemlagad pickles
Betyg 3.5 av 5.
2 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Inlagda jalapeños
Betyg 4.2 av 5.
14 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Picklade rädisor
Betyg 4.2 av 5.
24 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Chilimarinerad pärllök
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Picklad mango med jalapeño
Betyg 4.7 av 5.
7 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Lenas chiligurkor
Betyg 4.5 av 5.
28 personer har röstat
Över 60 min att tillaga