Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Enkel

Picklade chilifrukter

Precis som man kan pickla lök, grönsaker och andra råvaror, kan man också pickla chili. De heta chilifrukterna får då en angenäm sötsyrlig smakton som gör dem till en utsökt krydda att piffa upp guacamole, hummus, tomatsalsa eller varför inte köttfärssåsen!

Detta är ett recept från Buffé nr 5, 2016
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 1 burk portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Lägg chilifrukterna och vitlöksklyftorna i en väl rengjord glasburk.
  2. Koka upp ättikssprit, vatten, socker, senapsfrön och korianderfrön i en liten kastrull. Låt koka ca 3 minuter. 
  3. Häll lagen över chilifrukterna och vitlöken. Förslut burken.
  4. Låt svalna och ställ sedan kallt 5-6 timmar, gärna över natten.

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Ingredienser

Portioner: 1 burk
  • 10 chilifrukter (gärna olika sorter)
  • 3 vitlöksklyftor
  • 2 dl ättiksprit (12%)
  • 4 dl vatten
  • 3/4 dl strösocker
  • 1 msk senapsfrön
  • 1 tsk korianderfrön
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?