Picklade chilifrukter
Precis som man kan pickla lök, grönsaker och andra råvaror, kan man också pickla chili. De heta chilifrukterna får då en angenäm sötsyrlig smakton som gör dem till en utsökt krydda att piffa upp guacamole, hummus, tomatsalsa eller varför inte köttfärssåsen!
Ett recept från:
Buffé nr 5, 2016
Ingredienser
1 burk
10 chilifrukter (gärna olika sorter)
2 - 3 vitlöksklyftor
2 dl ättiksprit (12%)
4 dl vatten
3/4 dl strösocker
1 msk senapsfrön
1 tsk korianderfrön (alternativt 1 tsk hela svartpepparkorn eller 1 tsk anis)
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Tack för svar 🥰
Ketty
2023-08-17Hur länge håller den si
Ketty
2023-08-14Hej Ketty! Så länge du har använt rena redskap vid tillagning så håller den i flera månader. En oöppnad burk kan förvaras i skafferiet medan en öppnad burk ska förvaras i kylen. Kom ihåg att använda rena redskap även när du tar av chilin. Bästa sättet att avgöra hållbarheten är helt enkelt att titta, lukta och smaka. Hoppas att du gillar receptet! Hälsningar Elina
Redaktionen
2023-08-14Hur använder du chilin sedan?
Kerstin
2022-09-25Hej Kerstin! Du kan använda chilin som smaksättning till maten. Du kan skära upp den eller mixa/blanda i maten. Hoppas att du gillar receptet! Hälsningar Elina
Redaktionen
2022-09-26