Picklade chilifrukter

28
6
Picklade chilifrukter

Precis som man kan pickla lök, grönsaker och andra råvaror, kan man också pickla chili. De heta chilifrukterna får då en angenäm sötsyrlig smakton som gör dem till en utsökt krydda att piffa upp guacamole, hummus, tomatsalsa eller varför inte köttfärssåsen!

Ett recept från:
Buffé nr 5, 2016

Picklade chilifrukter

Ingredienser

1 burk
10 chilifrukter (gärna olika sorter)
2 - 3 vitlöksklyftor
2 dl ättiksprit (12%)
4 dl vatten
3/4 dl strösocker
1 msk senapsfrön
1 tsk korianderfrön (alternativt 1 tsk hela svartpepparkorn eller 1 tsk anis)

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

28

Kommentarer

Kerstin

2022-09-25

Hur använder du chilin sedan?

Redaktionen ICAse

2022-09-26

Hej Kerstin! Du kan använda chilin som smaksättning till maten. Du kan skära upp den eller mixa/blanda i maten. Hoppas att du gillar receptet! Hälsningar Elina

Caroline

2022-09-13

Man behöver inte göra hål eller något i chilin?

Redaktionen ICAse

2022-09-14

Hej Caroline! Nej, det behöver du inte. Chilin ska i hela. 😊 Hoppas att du gillar receptet! Hälsningar Elina

Liselotte

2021-11-14

Jag har hittat korianderfrön på Willys