Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

15 MIN | Medel

Susannes vilda sås

Susannes vilda sås är en snabblagad och utsökt sås som passar till viltkött. Grunden i såsen är crème fraiche med svampsås och smör som du sedan smaksätter med antingen vinbärsgelé, messmör, ädelost eller konjak. En elegant och underbar sås!

Detta är ett recept från Buffé nr 10, 2011
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Stek viltkött i smör i en stekpanna tills det är klart. Ta upp och låt vila.
  2. Rör ner crème fraiche med svampsmak i pannan. Koka upp och tillsätt valfri smaksättare. Smaka av med salt och peppar. 
  3. Till servering: Viltkött (t ex filé, biff eller entrecôte) och rostade rotfrukter blandat med lite ruccola är gott till.

För alla

Fri från ägg och gluten.
Gör laktosfri: använd laktosfri crème fraiche som smaksätts med torkas svamp, välj inte messmör och ädelost.
Gör mjölkproteinfri: använd imat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja) som smaksätts med torkad svamp, välj inte messmör eller ädelost.

Ingredienser

  • smör
  • 1 burk crème fraiche med svampsmak (à 2 dl)
  • salt och peppar
Valfri smaksättning
  • 1 tsk röd vinbärsgelé
  • 1 tsk messmör
  • 1 msk ädelost
  • 1 tsk konjak eller whisky
Till servering
  • 700 g viltkött (t ex filé, biff eller entrecôte)
  • rostade rotfrukter
  • ruccola
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?