Susannes vilda sås

2
0
Susannes vilda sås

Susannes vilda sås är en snabblagad och utsökt sås som passar till viltkött. Grunden i såsen är crème fraiche med svampsås och smör som du sedan smaksätter med antingen vinbärsgelé, messmör, ädelost eller konjak. En elegant och underbar sås!

Ett recept från:
Buffé nr 10, 2011

Susannes vilda sås

Ingredienser

smör
1 burk crème fraiche med svampsmak (à 2 dl)
salt och peppar

Valfri smaksättning

1 tsk röd vinbärsgelé
1 tsk messmör
1 msk ädelost
1 tsk konjak eller whisky

Till servering

700 g viltkött (t ex filé, biff eller entrecôte)
rostade rotfrukter
rucola

För alla

Fri från ägg och gluten.
Gör laktosfri: använd laktosfri crème fraiche som smaksätts med torkas svamp, välj inte messmör och ädelost.
Gör mjölkproteinfri: använd imat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja) som smaksätts med torkad svamp, välj inte messmör eller ädelost.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

2

Kommentarer