Susannes vilda sås

Betyg 3.5 av 5.
2 personer har röstat
0
Susannes vilda sås

Susannes vilda sås är en snabblagad och utsökt sås som passar till viltkött. Grunden i såsen är crème fraiche med svampsås och smör som du sedan smaksätter med antingen vinbärsgelé, messmör, ädelost eller konjak. En elegant och underbar sås!

Ett recept från:
Buffé nr 10, 2011

Susannes vilda sås

Ingredienser

undefined
smör
1   burk crème fraiche med svampsmak (à 2 dl)
salt och peppar

Valfri smaksättning

1 tsk  röd vinbärsgelé
1 tsk  messmör
1 msk  ädelost
1 tsk  konjak eller whisky

Till servering

700 g  viltkött (t ex filé, biff eller entrecôte)
rostade rotfrukter
rucola

För alla

Fri från ägg och gluten.
Gör laktosfri: använd laktosfri crème fraiche som smaksätts med torkas svamp, välj inte messmör och ädelost.
Gör mjölkproteinfri: använd imat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja) som smaksätts med torkad svamp, välj inte messmör eller ädelost.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.5 av 5.
2 personer har röstat

Kommentarer

Testa liknande recept

Gräddsås
Betyg 3 av 5.
93 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Under 45 min att tillaga
Viltpanna med svamp och rårörda lingon
Betyg 3.2 av 5.
5 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Över 60 min att tillaga
Dip med torkat viltkött och rödlök
Betyg 3.3 av 5.
18 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Två sorters majonnäs
Betyg 2.2 av 5.
5 personer har röstat
Under 30 min att tillaga