Picklad gurka | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Picklad gurka

Picklad gurka är ett optimalt tillbehör till burgaren eller steken. Du gör din egen genom att placera gurkorna i en lag med het chilifrukt som sätter extra karaktär på tillbehöret.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 8 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka upp ättika, socker och vatten. Tillsätt salt och peppar. Låt svalna.
  2. Strimla chilifrukten. Dela och skär gurkan i grova stavar. Lägg ner i lagen. Täck med plastfilm och låt stå i kylen över natten.

För alla

Gluten-, laktos-, mjölkprotein- och äggfri.

Ingredienser

Portioner: 8
  • 1/2 dl ättiksprit (12 %)
  • 1 dl socker
  • 1 1/2 dl vatten
  • 1 chilifrukt (t ex jalapeño)
  • 1 stor gurka
  • 1 tsk salt
  • 2 krm peppar
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 187 kJ / 45 kCal
Läs mer om näringsvärden