Hemmagjord pesto – recept
Matskola
Gör egen pesto! Perfekt när du vill äta pasta pesto.
Matskola
Prova att göra din egna pasta, det är otroligt gott och mycket enklare än du tror! Du behöver bara två ingredienser: durumvetemjöl och ägg. Till din hjälp behöver du antingen en pastamaskin eller kavel och kniv.
Tips: Här hittar du alla våra recept med pasta!
Häll ut 400 g durumvetemjöl i en hög på arbetsbänken. Forma ett stort hål i mitten. Kläck i 4 ägg (motsvarar ca 240 g) i hålet. Vispa äggen med en gaffel och vispa i lite av mjölet i taget.
Rör ihop allt och knåda till en smidig deg i ca 5 minuter. Dela degen i två bitar och täck med plastfolie. Lägg i kylen ca 1 timme.
Forma till önskad pastasort, med hjälp av kavel och kniv eller pastamaskin. Om du använder pastamaskin – tänk på att köra degen flera varv från tjock till tunn så att den blir stegvis tunnare.
Koka den färdiga pastan i väl saltat vatten 2–4 minuter och servera med valfria tillbehör!
Matskola
Gör egen pesto! Perfekt när du vill äta pasta pesto.
Mathistoria
Spaghetti som växer på träd? Här har vi samlat ett och annat skoj om pastans historia.
Klassisk dessert på nytt sätt!
Vi visar steg för steg hur du gör den klassiska italienska desserten tiramisu i glas.
Matskola
Med hjälp av vår matskola får du tipsen så att du lyckas med svamprisotton nästa gång.
Dags för pizza! Här har vi listat sju olika goda sätt att göra pizza på.
Matskola
Att safta och sylta är enkelt. Här får du tips om hur du saftar och syltar OCH goda recept
Un caffè per favore!
Vi ger dig tipsen på hur du njuter av ditt kaffe som en äkta italienare!
Buon appetito!
Här hittar du massor av fler recept med smak av Italien.
Här visar vi hur du gör italiensk porchetta, en ugnsstekt, örtkryddad fläskkarrérulle.