Hoppa till sidans innehåll

Vågar du?

Läskigt nyttig

Halloween

Med lite morbid fantasi kan även grönsaker och annat lite nyttigare förvandlas till skräckinjagande ting. Här är inspiration som gör att du kan förse barnen med nyttigheter och samtidigt skrämma slag på dem - och ett superkul tips på hur du gör miniflugsvampar.

 • Giftigt snorelixir

  Giftigt snorelixir

  Gör en härligt grön och nyttig smoothie med kiwi, mango och spenat. Servera den kall i en läskig kanna eller flaska. Recept grön smoothie.

 • Avhuggna fingrar

  Avhuggna fingrar

  Surdegsbröd med skalade mandlar som naglar. För bäst effekt, snitta för att markera fingrarnas knogar. Recept på surdeg.

 • Döskalle av vattenmelon

  Döskalle av vattenmelon

  Gröp ur en vattenmelon och toppa med granatäpplekärnor som hjärna. Börja med att skala bort det gröna lagret med en osthyvel. Gröp sedan ur mun, näsa och ögonhål med en sked och kniv. Lägg granatäppelkärnorna i en skål, väl packade. Vänd upp och ner på skålen på döskallens hjässa.

 • Zombiefingrar

  Zombiefingrar

  Koka sparris och använd mandlar som naglar. Skär ett jack i sparrisen för att sätta i mandeln. Lägg fingrarna i en skål med udonnudlar så ser det ut som om de är omringade av läskiga maskar.

 • Hjärna i formalin

  Hjärna i formalin

  Picklad blomkål med kanelstång och färsk ingefära. För bästa effekt, sätt på en gammal etikett på burken. Receptet är inspirerat av ett recept på picklade grönsaker.

 • Spyflugor

  Spyflugor

  Russin med mandelflarn som vingar. Tips: passar utmärkt som garnering till valfri soppa.

 • Kaskadspya med benknota

  Kaskadspya med benknota

  Krämig pumpasoppa med äpple och timjan. Serverat med surdegsbröd format till benknota. Recept på pumpasoppa.

 • Utklösta ögon

  Utklösta ögon

  Risbollar i tomatsås och olivhalvor som pupiller. Vill du göra det extra läbbigt målar du med lite röd karamellfärg runt oliverna.

 • Död-mans-hand

  Död-mans-hand

  Rödbetsjuice med äpplen och apelsin. En läckerhet för dig som har tillgång till en råsaftcentrifug. Blåbärsjuice eller annan röd juice har såklart lika bra effekt.För att göra handen, häll juicen i en plasthanske, förslut med en påsklämma och lägg i frysen. Tips: forma handen när du lägger den i frysen genom att lägga en tyngd på handflatan och staga upp fingrarna. Recept på rödbetsjuice med apelsin och äpple.