Rostad vitlöksyoghurt
En kall yoghurtsås med smak av rostad vitlök är gott till det mesta! Med yoghurt som bas och kryddad med salt och peppar är det enkelt att göra en mångsidig sås. Detta recept ingår i Söndagspreppen där du genom lite prepp förbereder grunden till fyra måltider.
Ett recept från:
Buffé nr 12, 2019
Ingredienser
ca 5 dl
3 vitlöksklyftor
2 msk olivolja
5 dl tjock yoghurt (10%)
2 krm salt
2 krm grovmalen svartpeppar
För alla
Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri yoghurt.
Gör mjölkproteinfri: byt yoghurt mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.
Näringsvärdet är beräknat per dl.
Gör så här
Detta recept är en del i Söndagspreppen, ett smart sätt att förbereda flera rätter för att vinna tid senare i veckan.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi669 KJ / 160 kCal
Fett14 g
Salt1 g
Kolhydrater6 g
Protein4 g
Kommentarer