Rostad vitlöksyoghurt

Betyg 5 av 5.
3 personer har röstat
0
Rostad vitlöksyoghurt

En kall yoghurtsås med smak av rostad vitlök är gott till det mesta! Med yoghurt som bas och kryddad med salt och peppar är det enkelt att göra en mångsidig sås. Detta recept ingår i Söndagspreppen där du genom lite prepp förbereder grunden till fyra måltider.

Ett recept från:
Buffé nr 12, 2019

Rostad vitlöksyoghurt

Ingredienser

ca 5 dl
3   vitlöksklyftor
2 msk  olivolja
5 dl  tjock yoghurt (10%)
2 krm  salt
2 krm  grovmalen svartpeppar

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri yoghurt.
Gör mjölkproteinfri: byt yoghurt mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.

Näringsvärdet är beräknat per dl.

Gör så här

Detta recept är en del i Söndagspreppen, ett smart sätt att förbereda flera rätter för att vinna tid senare i veckan.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 5 av 5.
3 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi669 KJ / 160 kCal
Fett14 g
Salt1 g
Kolhydrater6 g
Protein4 g

Testa liknande recept

Rucolaröra
Betyg 3.5 av 5.
21 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Tzatziki
Betyg 4.1 av 5.
287 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Feta- och olivsås
Betyg 5 av 5.
2 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Sås på gröna ärter
Betyg 5 av 5.
5 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Paprika- och vitlöksyoghurt
Betyg 5 av 5.
1 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Gurkyoghurt
Betyg 2.6 av 5.
12 personer har röstat
Under 15 min att tillaga