Rucolaröra
Rucolaröra är ett utmärkt tillbehör på buffén eller som dressing och dip till dina grönsaker och chips. Kvarg och yoghurt ger den krämiga grunden till röran som smaksätts med vitlök och rucolasallad, ett enkelt och smarrigt recept på röra.
Ett recept från:
Buffé nr 4, 2009
Ingredienser
10 portioner
1 vitlöksklyfta
2 dl rucolasallad (2 dl rucola motsvarar ca 35 g)
1 burk kvarg (à 2 1/2 dl, 10%)
1 dl yoghurt av medelhavstyp (10%)
salt
svartpeppar
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Sjysst röra som vi äter till det mesta sommartid
Anna-lena
2009-12-14Den här gillade jag starkt! Bra komplement till buffébordet. Vacker med den gröna färgen och mycket lättgjord.
Ulrika
2009-05-13Alldeles fantastiskt god! Jag har gjort den flera ggr, bl a till grillat kött. Nu har jag gjort den inför kommande kräftskiva, och denna gång använde jag Turkisk yoghurt (ni vet den stora hinken) och det blev lika så gott! Bara ett tips, om ni som jag glömmer att köpa hem allt... ;)
Helena
2006-08-09