Rucolaröra

21
7
Rucolaröra

Rucolaröra är ett utmärkt tillbehör på buffén eller som dressing och dip till dina grönsaker och chips. Kvarg och yoghurt ger den krämiga grunden till röran som smaksätts med vitlök och rucolasallad, ett enkelt och smarrigt recept på röra.

Ett recept från:
Buffé nr 4, 2009

Rucolaröra

Ingredienser

10 portioner
1 vitlöksklyfta
2 dl rucolasallad (2 dl rucola motsvarar ca 35 g)
1 burk kvarg (à 2 1/2 dl, 10%)
1 dl yoghurt av medelhavstyp (10%)
salt
svartpeppar

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av kvarg och yoghurt.
Gör mjölkproteinfri: ersätt kvarg och yoghurt med mjölkproteinfria ersättningsalternativ.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

21

Kommentarer

Anna-lena

2009-12-14

Sjysst röra som vi äter till det mesta sommartid

Ulrika

2009-05-13

Den här gillade jag starkt! Bra komplement till buffébordet. Vacker med den gröna färgen och mycket lättgjord.

Helena

2006-08-09

Alldeles fantastiskt god! Jag har gjort den flera ggr, bl a till grillat kött. Nu har jag gjort den inför kommande kräftskiva, och denna gång använde jag Turkisk yoghurt (ni vet den stora hinken) och det blev lika så gott! Bara ett tips, om ni som jag glömmer att köpa hem allt... ;)