Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

15 MIN | Medel

Rucolaröra

Rucolaröra är ett utmärkt tillbehör på buffén eller som dressing och dip till dina grönsaker och chips. Kvarg och yoghurt ger den krämiga grunden till röran som smaksätts med vitlök och rucolasallad, ett enkelt och smarrigt recept på röra.

Detta är ett recept från Buffé nr 4, 2009
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 10 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Dagen före festen: Skala vitlöken. Mixa rucola och vitlök med stavmixer eller i en liten matberedare. Blanda med kvarg och yoghurt. Smaksätt med salt och peppar.

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av kvarg och yoghurt.
Gör mjölkproteinfri: ersätt kvarg och yoghurt med mjölkproteinfria ersättningsalternativ.

Ingredienser

Portioner: 10
  • 1 vitlöksklyfta
  • 2 dl ruccolasallad (2 dl rucola motsvarar ca 35 g)
  • 1 burk kvarg (à 2 1/2 dl, 10%)
  • 1 dl yoghurt av medelhavstyp (10%)
  • salt
  • svartpeppar
Lägg till i inköpslistan