Rostad vitlöksyoghurt

2
0
Rostad vitlöksyoghurt

En kall yoghurtsås med smak av rostad vitlök är gott till det mesta! Med yoghurt som bas och kryddad med salt och peppar är det enkelt att göra en mångsidig sås. Detta recept ingår i Söndagspreppen där du genom lite prepp förbereder grunden till fyra måltider.

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 12, 2019

Rostad vitlöksyoghurt

Ingredienser

ca 5 dl
3
vitlöksklyftor
2 msk
olivolja
5 dl
tjock yoghurt (10%)
2 krm
salt
2 krm
grovmalen svartpeppar

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri yoghurt.
Gör mjölkproteinfri: byt yoghurt mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.

Näringsvärdet är beräknat per dl.

Gör så här

Detta recept är en del i Söndagspreppen, ett smart sätt att förbereda flera rätter för att vinna tid senare i veckan.

Vad tyckte du om receptet?

2

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 669 KJ / 160 kCal
Fett 14 g
Salt 1 g
Kolhydrater 6 g
Protein 4 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept