Rostad vitlöksyoghurt
En kall yoghurtsås med smak av rostad vitlök är gott till det mesta! Med yoghurt som bas och kryddad med salt och peppar är det enkelt att göra en mångsidig sås. Detta recept ingår i Söndagspreppen där du genom lite prepp förbereder grunden till fyra måltider.
Ett recept från:
Buffé nr 12, 2019
Ingredienser
ca 5 dl
3 vitlöksklyftor
2 msk olivolja
5 dl tjock yoghurt (10%)
2 krm salt
2 krm grovmalen svartpeppar
Gör så här
Detta recept är en del i Söndagspreppen, ett smart sätt att förbereda flera rätter för att vinna tid senare i veckan.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per dl
Näringsvärdet är beräknat per dl.
Energi669 KJ / 160 kCal
Fett14 g
Salt1 g
Kolhydrater6 g
Protein4 g
Kommentarer