UNDER 30 MIN | Enkel

Rostad vitlöksyoghurt

En kall yoghurtsås med smak av rostad vitlök är gott till det mesta! Med yoghurt som bas och kryddad med salt och peppar är det enkelt att göra en mångsidig sås. Detta recept ingår i Söndagspreppen där du genom lite prepp förbereder grunden till fyra måltider.

Detta är ett recept från Buffé nr 12, 2019
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för ca 5 dl portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

Detta recept är en del i Söndagspreppen, ett smart sätt att förbereda flera rätter för att vinna tid senare i veckan.

  1. Skala och skiva vitlöken och stek den i olja i en kastrull tills vitlöken är ljusbrun. Låt svalna.
  2. Mixa vitlök, olja och yoghurt med stavmixer. Smaka av med salt och peppar.

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri yoghurt.
Gör mjölkproteinfri: byt yoghurt mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.

Näringsvärdet är beräknat per dl.

Ingredienser

Portioner: ca 5 dl
  • 3 vitlöksklyftor
  • 2 msk olivolja
  • 5 dl tjock yoghurt (10%)
  • 2 krm salt
  • 2 krm grovmalen svartpeppar

Näringsvärde
Per portion

Energi 669 kJ / 160 kCal