Hoppa till sidans innehåll
UNDER 15 MIN | Enkel

Paprika- och vitlöksyoghurt

Med några enkla moment fixar du en vitlökssås som passar perfekt till kyckling och grönsaker. Krämig yoghurt blandas med smakrik, grillad paprika och persilja. Rör ner färdig paste med vitlökssmak och såsen är klar.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Låt paprikan rinna av på hushållspapper eller i en sil. Hacka persiljan fint. Skär paprikan i små bitar.
  2. Blanda alla ingredienser. Smaka av med salt och peppar.
  3. Serveringsförslag: Paprika- och vitlökssåsen passar utmärkt till grillat bröd, grillade grönsaker eller kyckling.

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri turkisk yoghurt.
Gör mjölkproteinfri: byt yoghurt mot mjölkproteinfritt ersättningsalternativ.

Näringsvärdet är beräknat exkl. serveringsförslag.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 200 g grillad paprika
  • 1 msk hackad persilja
  • 2 dl turkisk yoghurt
  • 1 msk vitlökspaste (garlic paste)
  • salt
  • peppar
Serveringsförslag
  • grillat bröd, grönsaker eller kyckling
Lägg till i inköpslistan

Kupongen är laddad

Valfri krydda på små glas

10 % rabatt

Santa Maria 3-80 g

Mer info

Näringsvärde
Per portion

Energi 335 kJ / 80 kCal

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer