Recept

Minipizzor med rostad paprika och pesto

Här använder vi färdig pizzadeg på rulle. Bara att ta ut de stansade rundlarna, grilla ena sidan, vända, toppa med rostad paprika, färdig pesto och små mozzarellabollar – och grilla igen – nu med lock.

Detta är ett recept från Buffé nr 5, 2013.

Ingredienser

6 st
  • 1 förp färdig pizzadeg mini-pizzakit (à 520 g)
  • 6 msk grön pesto
  • 100 g grillad strimlad paprika i olja
  • 1 förp minimozzarella (à 150 g)
  • ev rostade pinjenötter
  • färsk basilika till garnering
  • ströbröd av majs (polenta)
  • flingsalt
  • nymalen svartpeppar

Näringsvärde per portion

Energi: 1549 kj / 369 kcal
Protein:14 g
Kolhydrater: 37 g
Fett: 19 g
Salt: 1,97 g

Gör så här

  1. Rulla ut pizzadegen och ta ut de utstansade rundlarna, eller skär ut rundlar ur egen Pizzadeg med hjälp av ett litet fat.
  2. Pudra en plåt lätt med ströbröd av majs/polenta. Lägg i rundlarna så de får en "panerad" yta. Det gör att degen inte fastnar på gallret. Lägg den "panerade" sidan på gallret och grilla 2–3 minuter, tills den fått lite färg på undersidan. Obs! Grilla utan lock.
  3. Lägg rundlarna med den opanerade sidan i ströbrödet. Lägg på pesto, paprika och mozzarella på den grillade sidan.
  4. Lägg tillbaka pizzorna på grillen. Grilla nu med lock. Temperaturen bör vara 225– 250°C när locket är stängt. Låt pizzorna bakas klara och tills osten smält.
  5. Salta, peppra och strö ev över pinjenötter och basilikablad vid servering.

För alla

Fri från ägg.
Gör glutenfri: gör glutenfri pizzadeg eller köp färdig glutenfri botten.
Gör laktosfri: välj mjölkfri pizzabotten och pesto. Ersätt mozzarella med t ex laktosfri salladsost/färskost.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkfri pizzabotten och pesto. Ersätt mozzarella och rivost med tofu och/eller annat mjölkfritt ostalternativ.

Tips

Har du en så kallad iPiniumplåt eller baksten så använd den. Lägg plåten eller stenen på gallret och låt den bli riktigt varm.