Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Mingelpizza med sparris och lagrad ost

Små pizzor som går snabbt att laga till med en färdig pizzadeg. Med elegant topping av tomater, hyvlad färsk sparris, gräslök och en kaprisdressing får du härligt somriga och ”vuxna” pizzasnittar.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 8 bufféportioner portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 250°C.
  2. Topping: Skiva tomaterna. Hyvla sparrisen tunt med en mandolin eller skär i tunna skivor på snedden. Skär gräslöken fint.
  3. Dressing: Riv det yttersta skalet av citronen och pressa ur saften. Rör ihop citronskal, olivolja och kapris. Smaka av med citronsaft, salt och peppar.
  4. Pizza: Rulla ut pizzadegen med bakplåtspappret på en plåt och skär degen i 16 lika stora bitar. 
  5. Bred crème fraiche på degen och strö över osten. Grädda mitt i ugnen 10-15 minuter.
  6. Lägg tomater och sparris på pizzorna, ringla över kaprisdressing och strö över gräslök.

För alla

Fri från ägg men innehåller mjölkprotein.
Gör glutenfri: välj glutenfri pizzabotten.
Gör laktosfri:; välj laktosfri crème fraiche.

Tips

Fler recept på pizza hittar du här.

Ingredienser

Portioner: 8 bufféportioner
Topping
  • 16 romanticatomater
  • 8 gröna sparrisar
  • 1 ask färsk gräslök (à 20 g)
Kaprisdressing
  • 1/2 citron
  • 2 msk olivolja
  • 1 msk kapris
  • salt och svartpeppar
Pizza
  • 1 färsk pizzadeg (à 400 g)
  • 2 dl crème fraiche
  • 150 g riven lagrad prästost
Lägg till i inköpslistan

ICA återkallar ICA Wrap med tonfisk Läs mer