Pizza med mozzarella och tomatpesto
Denna pizza slår alla snabbpizzor i världen. Du toppar med pesto, minimozzarella, vitlök och hackad grönkål. Ja du hör ju själv… Ät det ihop med en sallad gjord på bland annat gräslök, paprika och alfalfagroddar och du har en ny och lyxig vardagsfavorit att njuta av!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 5 2021
Ingredienser
4 portioner
Pizza
1 förp pizzadeg (à 550 g)
1 påse hackad grönkål (à 125 g)
1 msk olja
1 vitlöksklyfta
peppar
1 dl tomatpesto
2 förp minimozzarella (à 125 g)
Sallad
1/2 förp färsk gräslök eller salladslök (à 20 g)
2 gula paprikor
1/2 ask plommontomater (à 500 g)
1 cosmopolitansallad
1 förp alfalfagroddar (à 130 g)
1/2 msk olivolja
2 tsk rödvinsvinäger
salt
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2955 KJ / 703 kCal
Fett30 g
Salt3 g
Kolhydrater75 g
Protein26 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Snabbt & gott!
Therese
2021-02-02Väldigt gott och snabblagat!
Ulrika
2021-02-01Oväntat gott! Tog en extra vitlöksklyfta på grönkålen.
Monika
2020-11-07