Pizza med mozzarella och tomatpesto

12
3
Pizza med mozzarella och tomatpesto

Denna pizza slår alla snabbpizzor i världen. Du toppar med pesto, minimozzarella, vitlök och hackad grönkål. Ja du hör ju själv… Ät det ihop med en sallad gjord på bland annat gräslök, paprika och alfalfagroddar och du har en ny och lyxig vardagsfavorit att njuta av!

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 5 2021

Pizza med mozzarella och tomatpesto

Ingredienser

4 portioner

Pizza

1
förp pizzadeg (à 550 g)
1
påse hackad grönkål (à 125 g)
1 msk
olja
1
vitlöksklyfta
-
peppar
1 dl
tomatpesto
2
förp minimozzarella (à 125 g)

Sallad

1/2
förp färsk gräslök eller salladslök (à 20 g)
2
gula paprikor
1/2
ask plommontomater (à 500 g)
1
cosmopolitansallad
1
förp alfalfagroddar (à 130 g)
1/2 msk
olivolja
2 tsk
rödvinsvinäger
-
salt

För alla

Kontrollera noga innehållet i pizzadegen och i peston.
Gör glutenfri: välj glutenfri pizzadeg.
Gör laktosfri: välj laktosfri mozzarella.
Gör mjölkproteinfri: byt ut mozzarella mot tofu eller mjölkproteinfritt ostalternativ. Välj mjölkproteinfri pesto.
Gör äggfri: Känsliga äggallergiker bör välja pesto utan ost med konserveringsämnet E1105 Lysozym.





Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

12

Kommentarer

Therese

2021-02-02

Snabbt & gott!

Ulrika

2021-02-01

Väldigt gott och snabblagat!

Monika

2020-11-07

Oväntat gott! Tog en extra vitlöksklyfta på grönkålen.

Näringsvärde per portion

Energi 2955 KJ / 703 kCal
Fett 30 g
Salt 3 g
Kolhydrater 75 g
Protein 26 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept