Minipizzor med chèvre och persikor

15
0
Minipizzor med chèvre och persikor

Med färdig pizzadeg på rulle går de här godbitarna verkligen snabbt att göra. Minipizzorna med smulad getost, persika och honung är grillade men går förstås också bra att baka i en vanlig ugn.

Ett recept från:
Buffé nr 5, 2013

Minipizzor med chèvre och persikor

Ingredienser

6 portioner
1 förp färdig pizzadeg mini-pizzakit (à 520 g)
100 g chèvre doux (mjuk chèvre utan skal)
1/2 rödlök
1 stor persika
crema di balsamico (konc balsamvinäger)
flytande honung
polenta (eller ströbröd av majs)
flingsalt
nymalen svartpeppar

För alla

Fri från ägg.
Gör glutenfri: gör glutenfri pizzadeg eller köp färdig botten.
Gör laktosfri: välj mjölkfri pizzabotten. Ersätt getosten med t ex laktosfri salladsost.
Gör mjölk- proteinfri: välj mjölkfri pizzabotten. Ersätt getosten med tofu eller annat mjölkfritt ostalternativ.

Gör så här

Tips

Har du en så kallad iPiniumplåt eller baksten så använd den. Lägg plåten eller stenen på gallret och låt den bli riktigt varm.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

15

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 1110 KJ / 263 kCal
Fett 8 g
Salt 154 g
Kolhydrater 40 g
Protein 10 g
Läs mer om näringsvärden