Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

60 MIN | Medel

Minipizzor med chèvre och persikor

Med färdig pizzadeg på rulle går de här godbitarna verkligen snabbt att göra. Minipizzorna med smulad getost, persika och honung är grillade men går förstås också bra att baka i en vanlig ugn.

Detta är ett recept från Buffé nr 5, 2013
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 6 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala och skiva rödlöken. Dela, kärna ur och skiva persikan tunt.
  2. Rulla ut pizzadegen och ta ut de utstansade rundlarna, eller skär ut rundlar ur egen Pizzadeg med hjälp av ett litet fat.
  3. Pudra en plåt lätt med ströbröd av majs/polenta. Lägg i rundlarna så de får en "panerad" yta. Det gör att degen inte fastnar på gallret. Lägg den "panerade" sidan på gallret och grilla 2–3 minuter, tills den fått lite färg på undersidan. Obs! Grilla utan lock. 
  4. Lägg rundlarna med den opanerade sidan i ströbrödet. Tryck ut osten lite med en kniv över pizzorna. Fördela rödlök och persikor över. 
  5. Lägg tillbaka pizzorna på grillen. Grilla nu med lock. Temperaturen bör vara 225– 250°C när locket är stängt. Låt pizzorna bakas klara och tills osten smält lite.
  6. Ta bort dem från värmen och ringla över lite balsamico och honung. Salta och peppra lätt och servera.

För alla

Fri från ägg.
Gör glutenfri: gör glutenfri pizzadeg eller köp färdig botten.
Gör laktosfri: välj mjölkfri pizzabotten. Ersätt getosten med t ex laktosfri salladsost.
Gör mjölk- proteinfri: välj mjölkfri pizzabotten. Ersätt getosten med tofu eller annat mjölkfritt ostalternativ.

Tips

Har du en så kallad iPiniumplåt eller baksten så använd den. Lägg plåten eller stenen på gallret och låt den bli riktigt varm.

Ingredienser

Portioner: 6
  • 1 förp färdig pizzadeg mini-pizzakit (à 520 g)
  • 100 g chèvre doux (mjuk chèvre utan skal)
  • 1/2 rödlök
  • 1 stor persika
  • crema di balsamico (konc balsamvinäger)
  • flytande honung
  • polenta (eller ströbröd av majs)
  • flingsalt
  • nymalen svartpeppar
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 1110 kJ / 263 kCal

Klimatguide

0 - 0,7 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept