Pizza med paprika, tomat och pinjenötter
Toppa din pizza med en enkel tomatsås, rostad paprika, pinjenötter och färsk basilika. Använd färdig pizzadeg och servera pizzan med en krispig kålsallad.
Ett recept från:
Buffé nr 2, 2021
Ingredienser
4 portioner
400 g röd paprika (gärna spetspaprika)
1 msk olivolja
1/4 tsk salt
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
2 krm salt
2 msk olivolja
400 g små tomater (gärna körsbärstomater)
300 g vitkål
1 tsk vit- eller rödvinsvinäger
1 tsk dijonsenap
1 tsk strösocker
1 krm salt
2 msk olivolja
2 förp färdig pizzadeg (gärna surdeg)
2 mozzarella (à 125 g)
salt
svartpeppar
Till servering
1 dl pinjenötter
1/2 kruka basilika
Gör så här
Detta recept är från Söndagspreppen, ett smart sätt att förbereda flera rätter för att vinna tid senare i veckan.
Har du lagat receptet?
Kommentar
God vegetarisk pizza, lätt att baka med färdig deg.
Shahzad
2021-03-13