Pizza med paprika, tomat och pinjenötter

4
1
Pizza med paprika, tomat och pinjenötter

Toppa din pizza med en enkel tomatsås, rostad paprika, pinjenötter och färsk basilika. Använd färdig pizzadeg och servera pizzan med en krispig kålsallad.

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 2, 2021

Pizza med paprika, tomat och pinjenötter

Ingredienser

4 portioner
400 g
röd paprika (gärna spetspaprika)
1 msk
olivolja
1/4 tsk
salt
1
gul lök
2
vitlöksklyftor
2 krm
salt
2 msk
olivolja
400 g
små tomater (gärna körsbärstomater)
300 g
vitkål
1 tsk
vit- eller rödvinsvinäger
1 tsk
dijonsenap
1 tsk
strösocker
1 krm
salt
2 msk
olivolja
2
förp färdig pizzadeg (gärna surdeg)
2
mozzarella (à 125 g)
-
salt
-
svartpeppar

Till servering

1 dl
pinjenötter
1/2
kruka basilika

För alla

Fri från ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfri pizzadeg.
Gör laktosfri: välj laktosfri mozzarella.
Gör mjölkproteinfri: byt ut mozzarellan mot mjölkproteinfritt ostalternativ.

Gör så här

Detta recept är från Söndagspreppen, ett smart sätt att förbereda flera rätter för att vinna tid senare i veckan.

Tips

Istället för pinjenötter kan du toppa pizzan med solroskärnor.

Vad tyckte du om receptet?

4

Kommentar

Shahzad

2021-03-13

God vegetarisk pizza, lätt att baka med färdig deg.

Testa liknande recept