Pizza med paprika, tomat och pinjenötter

4
1
Pizza med paprika, tomat och pinjenötter

Toppa din pizza med en enkel tomatsås, rostad paprika, pinjenötter och färsk basilika. Använd färdig pizzadeg och servera pizzan med en krispig kålsallad.

Ett recept från:
Buffé nr 2, 2021

Pizza med paprika, tomat och pinjenötter

Ingredienser

4 portioner
400 g röd paprika (gärna spetspaprika)
1 msk olivolja
1/4 tsk salt
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
2 krm salt
2 msk olivolja
400 g små tomater (gärna körsbärstomater)
300 g vitkål
1 tsk vit- eller rödvinsvinäger
1 tsk dijonsenap
1 tsk strösocker
1 krm salt
2 msk olivolja
2 förp färdig pizzadeg (gärna surdeg)
2 mozzarella (à 125 g)
salt
svartpeppar

Till servering

1 dl pinjenötter
1/2 kruka basilika

För alla

Fri från ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfri pizzadeg.
Gör laktosfri: välj laktosfri mozzarella.
Gör mjölkproteinfri: byt ut mozzarellan mot mjölkproteinfritt ostalternativ.

Gör så här

Detta recept är från Söndagspreppen, ett smart sätt att förbereda flera rätter för att vinna tid senare i veckan.

Tips

Istället för pinjenötter kan du toppa pizzan med solroskärnor.

Vad tyckte du om receptet?

4

Kommentar

Shahzad

2021-03-13

God vegetarisk pizza, lätt att baka med färdig deg.