Pizza med paprika, tomat och pinjenötter

Betyg 4.5 av 5.
4 personer har röstat
1
Pizza med paprika, tomat och pinjenötter

Toppa din pizza med en enkel tomatsås, rostad paprika, pinjenötter och färsk basilika. Använd färdig pizzadeg och servera pizzan med en krispig kålsallad.

Ett recept från:
Buffé nr 2, 2021

Pizza med paprika, tomat och pinjenötter

Ingredienser

4 portioner
400 g  röd paprika (gärna spetspaprika)
1 msk  olivolja
1/4 tsk  salt
1   gul lök
2   vitlöksklyftor
2 krm  salt
2 msk  olivolja
400 g  små tomater (gärna körsbärstomater)
300 g  vitkål
1 tsk  vit- eller rödvinsvinäger
1 tsk  dijonsenap
1 tsk  strösocker
1 krm  salt
2 msk  olivolja
2   förp färdig pizzadeg (gärna surdeg)
2   mozzarella (à 125 g)
salt
svartpeppar

Till servering

1 dl  pinjenötter
1/2   kruka basilika

För alla

Fri från ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfri pizzadeg.
Gör laktosfri: välj laktosfri mozzarella.
Gör mjölkproteinfri: byt ut mozzarellan mot mjölkproteinfritt ostalternativ.

Gör så här

Detta recept är från Söndagspreppen, ett smart sätt att förbereda flera rätter för att vinna tid senare i veckan.

Tips

Istället för pinjenötter kan du toppa pizzan med solroskärnor.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.5 av 5.
4 personer har röstat

Kommentar

God vegetarisk pizza, lätt att baka med färdig deg.

Shahzad

2021-03-13

Testa liknande recept

Minipizzor med rostad paprika och pesto
Betyg 3 av 5.
4 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Libapizza med parmaskinka och ruccola
Betyg 4.2 av 5.
35 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Pizza med pumpakräm och pecorino
Betyg 5 av 5.
4 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Dessertpizza med hasselnötskräm
Betyg 3.5 av 5.
8 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Parmesanflarn med pinjenötter
Betyg 3.6 av 5.
17 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Oliv- och salviapizza
Betyg 4.2 av 5.
5 personer har röstat
Under 30 min att tillaga