Grillad bärpizza "Söt flammkuchen"
Flammkuchen är en tysk-fransk variant på pizza där tomatsåsen oftast är utbytt mot crème fraiche. Vi går steget längre och gör en grillad sommarsöt tolkning med färska bär, honung och vit choklad. Givetvis går det bra att baka pizzan i vanlig ugn.
Ett recept från:
Buffé nr 5, 2016
Ingredienser
10-12 bitar
1 förp färdig pizzadeg (à 250 g)
2 dl crème fraiche
2 msk råsocker
5 dl blandade färska bär
100 g finriven vit choklad
2 msk flytande honung
myntablad (till garnering)
För alla
Fri från ägg, men kontrollera pizzadegen.
Gör glutenfri: välj glutenfri pizzadeg.
Gör laktosfri: kontrollera innehållet i pizzadegen. Välj laktosfri crème fraiche och choklad.
Gör mjölkproteinfri: kontrollera innehållet i pizzadegen. Byt ut crème fraiche mot iMat fraiche eller Sour Supreme (innehåller soja). Välj mjölkproteinfri choklad.
Gör så här
Tips
Den söta pizzan går lika bra att göra i ugnen på en pizzasten eller bakpappersklädd plåt. Tillaga den då 10–15 minuter på 225°C.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi858 KJ / 204 kCal
Fett12 g
Salt0.04 g
Kolhydrater22 g
Protein3 g
Kommentar
good
Sreeraj
2016-05-27