Macarons
Makroner, eller "macarons" som det heter på franska, är en trendig glutenfri småkaka gjord av mandelmjöl som är frasig utanpå och seg inuti. Fyll dina macarons med allt från valfri curd eller hasselnötskräm.
Ett recept från:
Buffé nr 4, 2022
Ingredienser
ca 35-40 st
4 äggvitor
1/2 dl strösocker
3 dl mandelmjöl (3 dl motsvarar ca 150 g)
4 dl florsocker (4 dl motsvarar ca 240 g)
1 - 2 krm gul eller röd hushållsfärg (karamellfärg)
Fyllning
2 dl lemon curd eller rabarbercurd
För alla
Kontrollera noga innehållet i curden.
Fri från gluten. Innehåller mjölkprotein och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri curd.
Näringsvärdet är beräknat per st.
Gör så här
Tips
Vill du göra macarons med hasselnötskräm? Sikta i 4 tsk kakao istället för hushållsfärg i smeten och fyll macaronsen med hasselnötskräm.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi285 KJ / 68 kCal
Fett2 g
Salt0 g
Kolhydrater11 g
Protein1 g
Kommentarer
Ett tips då jag ser att man har haft svårt att få bort dom från bakplåtspappret. Har inte testat detta recept men en regel är att INTE låta dom svalna på plåten. Direkt du tar ut dom från ugnen så tar du bort dom från plåten och låter dom svalna på endast bakplåtspappret. Jag låter dom svalna ca 5 min sen tar jag bort dom från pappret. Tips som funkar för mig 🙏🏻
Kristine
2024-03-26Tyckte det var svårt att få bort dem från plåten för att de fastnade i bakplåtspappret. Kanske någon har tips på hur man kan göra?
Ingrid
2020-12-29Låt de gärna vila 1 timma innan de går in i ugnen så hinner de få som en hinna, man ska kunna känna på de utan att förstöra de
Ebba
2020-04-10