Hoppa till sidans innehåll

Recept

Macarons

Makroner, eller "macarons" som det heter på franska, är en trendig småkaka gjord av mandelmjöl, perfekt till espresson; frasig utanpå och seg inuti.

Detta är ett recept från Buffé nr 6, 2003.

Ingredienser

100 st

  • 150 g sötmandel (150 g motsvarar ca 2,5 dl)
  • 300 g smaksatt florsocker (jorgubbs-, citron- eller chokladsmak)
  • 4 medelstora äggvitor

Förslag på fyllning

  • lemon curd
  • färskost
  • nutella

Gör så här

Gör så här- texten är avsedd för 100 st (50 st fyllda macarons).

  1. Sätt ugnen på 175°C.
  2. Skålla och skala sötmandel. Mixa mandlarna med smaksatt florsocker i en matberedare till ett fint mjöl.
  3. Vispa äggvitorna fast. Rör försiktigt ner mandelmjölet i äggvitan.
  4. Klicka eller spritsa ut smeten i små bollar på bakpappersklädda plåtar, ca 100 stycken. Ställ in i ugnen i ca 8 minuter.
  5. Ta ut och låt svalna. Förvara dem gärna i tättslutande burk i kylskåp.

Tips

Gott till marängsviss.

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer