UNDER 60 MIN | Medel

Macaron med kaffe och choklad

Macarons är en lyxig liten marängkaka med ursprung från Franrike. Den görs med mandelmjöl och kan varieras i det oändliga. I det här receptet, framtaget av Svenska Kocklandslaget, har de en härlig chokladfyllning med smak av kaffe. Ljuvliga att servera till fikastunden eller som dessert med en god kopp kaffe.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 20 st portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Maräng: Vispa vitan och häll i strösockret lite i taget, vispa till styv maräng.
  2. Blanda och sikta florsocker, mandelmjöl och kakao. Vänd i de torra ingredienserna med marängen och blanda ihop till en glansig smet.
  3. Spritsa ut ca 3 cm stora macarons på en bakplåtspappersklädd plåt.
  4. Sätt ugnen på 150°C.
  5. Låt marängerna torka i rumstemp i 30 min.
  6. Grädda macaronsen i ca 12 min.
  7. Fyllning: Koka upp grädden med hela kaffebönor och glykos, ta undan från värmen och låt dra i 30 min.
  8. Värm grädden igen, sila bort bönorna, häll grädden på chokladen och mixa slätt, tillsätt smöret och mixa igen. Lossa bottnarna från plåtpapper.
  9. Häll fyllningen i en spritspåse och spritsa på hälften av marängbottnarna, andra halvan används som lock.

För alla

Fri från gluten.
Innehåller ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri mörk choklad, laktosfri grädde och laktosfritt matfett.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfri mörk choklad. Byt ut grädde mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt. Välj mjölkproteinfritt matfett.

Recept och bild från Löfbergs.

Näringsvärdet är beräknat per macaron.

Ingredienser

Portioner: 20 st
Maräng
  • 4 st äggvitor
  • 1/2 dl strösocker
  • 4 dl florsocker
  • 125 g mandelmjöl
  • 2 tsk kakao
Fyllning
  • 110 g mörk choklad (70%)
  • 1,8 dl vispgrädde
  • 2 msk kaffebönor
  • 1 msk glykossirap
  • 50 g smör

Näringsvärde
Per portion

Energi 851 kJ / 204 kCal