Macaron med kaffe och choklad

53
4
Macaron med kaffe och choklad

Macarons är en lyxig liten marängkaka med ursprung från Franrike. Den görs med mandelmjöl och kan varieras i det oändliga. I det här receptet, framtaget av Svenska Kocklandslaget, har de en härlig chokladfyllning med smak av kaffe. Ljuvliga att servera till fikastunden eller som dessert med en god kopp kaffe.

Skriv ut
Macaron med kaffe och choklad

Ingredienser

20 st

Maräng

4 st
äggvitor
0.5 dl
strösocker
4 dl
florsocker
125 g
mandelmjöl
2 tsk
kakao

Fyllning

110 g
mörk choklad (70%)
1.8 dl
vispgrädde
2 msk
kaffebönor
1 msk
glykossirap
50 g
smör

För alla

Fri från gluten.
Innehåller ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri mörk choklad, laktosfri grädde och laktosfritt matfett.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfri mörk choklad. Byt ut grädde mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt. Välj mjölkproteinfritt matfett.Recept och bild från Löfbergs.Näringsvärdet är beräknat per macaron.
Under 60 minuter

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

53

Kommentarer

Maria

1/21/2021

Perfekt! Kommer använda detta recept som grundrecept när jag gör andra smaker o fyllningar

Ida

12/30/2020

Bra recept! Saknas dock ett par moment känns det som med att banka plåtarna innan bakning för att få ur luft ur marängen och att chokladsmeten med fördel kan stå i kylen en stund innan den spritsas på så den får sätta sig lite innan den spritsas :)

Martina

11/28/2020

Kan man ta vanlig sirap istället i fyllningen?

Näringsvärde per portion

Energi 851 KJ / 204 kCal
Fett 10.7 g
Salt 0.08 g
Kolhydrater 24 g
Protein 2.5 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept