Hoppa till sidans innehåll

Recept

Äggmuffins med lax och spenat


Små matiga pajer utan pajdeg kan man nästan kalla dessa äggmuffins. Du skippar alltså pajdegen, men behåller äggstanningen – och gräddar allt i muffinsform. Resultatet blir äggmuffins fyllda med kallrökt lax och spenat. Addera en sallad och middagen är klar!

Detta är ett recept från Buffé nr 2, 2017.

Ingredienser

8 st
  • 6 ägg
  • 2 dl mjölk (3%)
  • 1 tsk salt
  • 1/2 tsk svartpeppar
  • 100 g strimlad kallrökt lax
  • 1 dl hackad spenat

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°C.
  2. Blanda ihop ägg, mjölk, salt och peppar i en bunke.
  3. Fördela strimlad lax och hackad spenat i muffinsformar eller en oljad muffinsplåt. Häll på smeten. 
  4. Grädda i mitten av ugnen 12-14 minuter.
  5. Servera gärna med en stor grönsallad.

För alla

Fri från gluten men innehåller ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri mjölkdryck.
Gör mjölkproteinfri: byt ut mjölk mot soja-, havre- eller risbaserad ersättningsprodukt.

Tips

Byt ut lax och spenat mot skinka och grönkål – eller fetaost och oliver.

Näringsvärde per portion

Energi: 414 kj / 99 kcal
Protein:9 g
Kolhydrater: 1 g
Fett: 7 g
Salt: 1,54 g

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer