Matiga muffins med zucchini och fetaost

55
10
Matiga muffins med zucchini och fetaost

Perfekta som matigt mellanmål eller som en energikick före eller efter träningen. Riven zucchini och salt fetaost gör de matiga muffinsen riktigt saftiga. Frys in och plocka fram vid behov!

Ett recept från:
Buffé nr 1, 2018

Matiga muffins med zucchini och fetaost

Ingredienser

16 st
6 dl siktat dinkelmjöl (6 dl motsvarar 360 g)
2 tsk bakpulver
2 tsk torkad timjan
1 tsk salt
1/2 påse, färsk spenat (à 65 g)
1 vitlöksklyfta
3 stora ägg
1 1/2 dl olivolja
5 dl riven zucchini
1 burk, strimlade soltorkade tomater (à 200 g)
150 g fetaost
1/2 tsk malen svartpeppar

För alla

Innehåller gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri fetaost/salladsost.
Gör mjölkproteinfri: byt ut fetaosten mot tofu.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

55

Kommentarer

Sara

2022-04-21

Goda men alldeles för mkt fix för att vara värt det, kan lika väl göra dem på äggstanning. 6dl var alldeles för mkt mjöl, 5dl räcker gott.

Åsa-kajsa

2021-09-08

Farligt goda!

Lina

2021-05-21

Mycket goda, saftiga och matiga! Rekommenderas

Näringsvärde per portion

Energi 724 KJ / 173 kCal
Fett 8 g
Salt 1.2 g
Kolhydrater 16 g
Protein 6 g
Läs mer om näringsvärden