Matiga muffins med zucchini och fetaost
Perfekta som matigt mellanmål eller som en energikick före eller efter träningen. Riven zucchini och salt fetaost gör de matiga muffinsen riktigt saftiga. Frys in och plocka fram vid behov!
Ett recept från:
Buffé nr 1, 2018
Ingredienser
16 st
6 dl siktat dinkelmjöl (6 dl motsvarar 360 g)
2 tsk bakpulver
2 tsk torkad timjan
1 tsk salt
1/2 påse, färsk spenat (à 65 g)
1 vitlöksklyfta
3 stora ägg
1 1/2 dl olivolja
5 dl riven zucchini
1 burk, strimlade soltorkade tomater (à 200 g)
150 g fetaost
1/2 tsk malen svartpeppar
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per st
Energi724 KJ / 173 kCal
Fett8 g
Salt1.2 g
Kolhydrater16 g
Protein6 g
Kommentarer
Fula men goda. Jäste ingenting och ”smeten” var jättetorr så fick lägga till lite havremjölk för att få ihop det. Skulle inte kalla dessa muffins, mer som små scones med grönsaker i.
Sofia
2023-09-14Jag vill bara korrigera min egen kommentar från 18/7: 2 dl majs, inte majsmjöl alltså! Tack för fin recept.
Lyssa
2022-12-23Jätte goda, saftiga, populära! Jag gjorde dem veganska med lupinmjöl som ägg ersättare, och hade dessutom i 2dl majsmjöl, 1dl mandelmjölk, och 1 liten finhackad gul lök. Ska göra dem igen:)
Lyssa
2022-07-18