Matiga muffins med zucchini och fetaost

Betyg 4.1 av 5.67 personer har röstat
Receptet har 13 kommentarer
Matiga muffins med zucchini och fetaost

Perfekta som matigt mellanmål eller som en energikick före eller efter träningen. Riven zucchini och salt fetaost gör de matiga muffinsen riktigt saftiga. Frys in och plocka fram vid behov!

Ett recept från:
Buffé nr 1, 2018

Matiga muffins med zucchini och fetaost

Ingredienser

16 st
6 dl siktat dinkelmjöl (6 dl motsvarar 360 g)
2 tsk bakpulver
2 tsk torkad timjan
1 tsk salt
1/2 påse, färsk spenat (à 65 g)
1 vitlöksklyfta
3 stora ägg
1 1/2 dl olivolja
5 dl riven zucchini
1 burk, strimlade soltorkade tomater (à 200 g)
150 g fetaost
1/2 tsk malen svartpeppar

Gör så här

00:40:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

13 st
  • Fula men goda. Jäste ingenting och ”smeten” var jättetorr så fick lägga till lite havremjölk för att få ihop det. Skulle inte kalla dessa muffins, mer som små scones med grönsaker i.

    Sofia

  • Jag vill bara korrigera min egen kommentar från 18/7: 2 dl majs, inte majsmjöl alltså! Tack för fin recept.

    Lyssa

  • Jätte goda, saftiga, populära! Jag gjorde dem veganska med lupinmjöl som ägg ersättare, och hade dessutom i 2dl majsmjöl, 1dl mandelmjölk, och 1 liten finhackad gul lök. Ska göra dem igen:)

    Lyssa

  • Goda men alldeles för mkt fix för att vara värt det, kan lika väl göra dem på äggstanning. 6dl var alldeles för mkt mjöl, 5dl räcker gott.

    Sara

  • Farligt goda!

    Åsa-kajsa

  • Mycket goda, saftiga och matiga! Rekommenderas

    Lina

  • Det var så gott kommer ätta det typ hela tiden ❤️❤️🥗

    Christian

  • Över förväntan! Hade inga soltorkade tomater så jag använde vanliga. Tog inte lika mycket olivolja som i receptet då det tenderar att ta över smaken något. Perfekta till mellis. Hoppas de smakar gott även när de inte är ugnsfärska.

    Emma

  • Supergoda och saftiga! :) perfekt för utflykt och picnic

    Martina

  • Goda och saftiga. Kul ny grej att testa!

    Siri

Näringsvärde per st

Energi724 KJ / 173 kCal
Fett8 g
Salt1.2 g
Kolhydrater16 g
Protein6 g

Testa liknande recept

  • Äggmuffins med lax och spenat
    Betyg 3.6 av 5.27 personer har röstat
    Receptet har 4 kommentarer
    Receptet är ett klimartsmart val.
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Vegansk tomat- och purjolökspaj
    Betyg 4.1 av 5.165 personer har röstat
    Receptet har 42 kommentarer
    Receptet är ett klimartsmart val.
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Spansk chark med frasig potatisgnocchi
    Betyg 2.3 av 5.3 personer har röstat
    Receptet har 2 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Omelettmuffins
    Betyg 4.5 av 5.61 personer har röstat
    Receptet har 10 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad
  • Matiga muffins
    Betyg 2.2 av 5.22 personer har röstat
    Receptet har 1 kommentarer
    Receptet tar Under 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Grekisk sallad med zoodles
    Betyg 3.3 av 5.129 personer har röstat
    Receptet har 1 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad