Matiga muffins med zucchini och fetaost

41
7
Matiga muffins med zucchini och fetaost

Perfekta som matigt mellanmål eller som en energikick före eller efter träningen. Riven zucchini och salt fetaost gör de matiga muffinsen riktigt saftiga. Frys in och plocka fram vid behov!

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 1, 2018

Matiga muffins med zucchini och fetaost

Ingredienser

16 st
6 dl
siktat dinkelmjöl (6 dl motsvarar 360 g)
2 tsk
bakpulver
2 tsk
torkad timjan
1 tsk
salt
1/2
påse, färsk spenat (à 65 g)
1
vitlöksklyfta
3
stora ägg
1 1/2 dl
olivolja
5 dl
riven zucchini
1
burk, strimlade soltorkade tomater (à 200 g)
150 g
fetaost
1/2 tsk
malen svartpeppar

För alla

Innehåller gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri fetaost/salladsost.
Gör mjölkproteinfri: byt ut fetaosten mot tofu.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

41

Kommentarer

Christian

2021-03-10

Det var så gott kommer ätta det typ hela tiden ❤️❤️🥗

Emma

2021-01-05

Över förväntan! Hade inga soltorkade tomater så jag använde vanliga. Tog inte lika mycket olivolja som i receptet då det tenderar att ta över smaken något. Perfekta till mellis. Hoppas de smakar gott även när de inte är ugnsfärska.

Martina

2020-07-26

Supergoda och saftiga! :) perfekt för utflykt och picnic

Näringsvärde per portion

Energi 724 KJ / 173 kCal
Fett 8 g
Salt 1.2 g
Kolhydrater 16 g
Protein 6 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept