Matiga muffins med zucchini och fetaost

Betyg 4.1 av 5.
66 personer har röstat
13
Matiga muffins med zucchini och fetaost

Perfekta som matigt mellanmål eller som en energikick före eller efter träningen. Riven zucchini och salt fetaost gör de matiga muffinsen riktigt saftiga. Frys in och plocka fram vid behov!

Ett recept från:
Buffé nr 1, 2018

Matiga muffins med zucchini och fetaost

Ingredienser

16 st
6 dl siktat dinkelmjöl (6 dl motsvarar 360 g)
2 tsk bakpulver
2 tsk torkad timjan
1 tsk salt
1/2 påse, färsk spenat (à 65 g)
1 vitlöksklyfta
3 stora ägg
1 1/2 dl olivolja
5 dl riven zucchini
1 burk, strimlade soltorkade tomater (à 200 g)
150 g fetaost
1/2 tsk malen svartpeppar

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.1 av 5.
66 personer har röstat

Kommentarer

Fula men goda. Jäste ingenting och ”smeten” var jättetorr så fick lägga till lite havremjölk för att få ihop det. Skulle inte kalla dessa muffins, mer som små scones med grönsaker i.

Sofia

2023-09-14

Jag vill bara korrigera min egen kommentar från 18/7: 2 dl majs, inte majsmjöl alltså! Tack för fin recept.

Lyssa

2022-12-23

Jätte goda, saftiga, populära! Jag gjorde dem veganska med lupinmjöl som ägg ersättare, och hade dessutom i 2dl majsmjöl, 1dl mandelmjölk, och 1 liten finhackad gul lök. Ska göra dem igen:)

Lyssa

2022-07-18

Näringsvärde per st

Energi724 KJ / 173 kCal
Fett8 g
Salt1.2 g
Kolhydrater16 g
Protein6 g

Testa liknande recept

Äggmuffins med lax och spenat
Betyg 3.6 av 5.
26 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Vegansk tomat- och purjolökspaj
Betyg 4.1 av 5.
150 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Matiga muffins
Betyg 2.2 av 5.
22 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Omelettmuffins
Betyg 4.5 av 5.
59 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Blåbärsmuffins med zucchini
Betyg 4.5 av 5.
21 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Grekisk sallad med zoodles
Betyg 3.2 av 5.
128 personer har röstat
Under 30 min att tillaga