Matiga muffins med zucchini och fetaost | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Matiga muffins med zucchini och fetaost

Perfekta som matigt mellanmål eller som en energikick före eller efter träningen. Riven zucchini och salt fetaost gör de matiga muffinsen riktigt saftiga. Frys in och plocka fram vid behov!

Detta är ett recept från Buffé nr 1, 2018
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 16 st portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 175°C.
  2. Blanda mjöl, bakpulver, timjan och salt i en bunke. 
  3. Grovhacka spenaten. Skala och finhacka vitlöken. 
  4. Vispa äggen fluffigt. Vispa ner oljan, lite i taget. Vänd ner zucchini, spenat, vitlök, soltorkade tomater, smulad fetaost och peppar.
  5. Vänd ner mjölblandningen och rör till en jämn smet.
  6. Fördela smeten i muffinsformar på en ugnssäker plåt. Grädda i mitten av ugnen 35–40 minuter. 
  7. Ta ut och låt svalna.

För alla

Innehåller gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri fetaost/salladsost.
Gör mjölkproteinfri: byt ut fetaosten mot tofu.

Ingredienser

Portioner: 16 st
  • 6 dl siktat dinkelmjöl (6 dl motsvarar 360 g)
  • 2 tsk bakpulver
  • 2 tsk torkad timjan
  • 1 tsk salt
  • 1/2 påse, färsk spenat (à 65 g)
  • 1 vitlöksklyfta
  • 3 stora ägg
  • 1 1/2 dl olivolja
  • 5 dl riven zucchini
  • 1 burk, strimlade soltorkade tomater (à 200 g)
  • 150 g fetaost
  • 1/2 tsk malen svartpeppar
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 724 kJ / 173 kCal

Klimatguide

0 - 0,7 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept